Eng

Es

It

Sp

Одржана осамедесет осма по реду седница Општинског већа општине Горњи Милановац

Одржана осамедесет осма по реду седница Општинског већа општине Горњи Милановац

На данас одржаној седици Општинског већа општине Горњи Милановац разматрана је четрдесет једна тачка дневног реда.

Размотрени су нацрти и утврђени предлози Планова рада са финансијским плановима свих јавних предузећа и установа, као и месних заједница на територји Горњи Милановац за 2016. годину. Благовременим усвајањем буџета Општине Горњи Милановац и данашњим утврђивањем предлога планова рада са финансијским плановима који ће бити разматрани на првој наредној седници Скупштине Општине Горњи Милановац испоштовани су сви законом предвиђени рокови. „Усвајањем предлога планова од стране одборника Скупштине Општине на првој наредној седници Скупштине Општине биће обезбеђен је у потпуности нормалан рад и утрошак планираних средстава већ од првог месеца у новој наступајућој години“, рекао је Председник Општине Милисава Мирковића са данас одржаног Општинског већа.

Са нацртима планова рада чланове већа упознали су директори Јавног комуналног предузећа „Горњи Милановац“, Јавног предузећа за путеве, Јавног предузећа Спортско-рекреативни центар, Јавног предузећа за изградњу, Јавног предузећа за водоснабдевање „Рзав“ Ариље, Међуопштинског историјског архива за град Чачак и општине Горњи Милановац и Лучани, Дома здравља, Предшколске установе „Сунце“, Музеја рудничко-таковског краја, Установе за културу, уметност и ваншколско образовање „Културни центар“, Библиотеке „Браћа Настасијевић“, Центра за социјални рад, Туристичке организације Општине Горњи Милановац и Спортског савеза општине Горњи Милановац док је о распоређивању средства буџета општине Горњи Милановац за 2016. годину и плановима рада и финансијским плановима месних заједница на подручју општине Горњи Милановац говорио начелник Одељења за послове месних заједниц, друштвених организација и удружења грађана Трифун Пауновић.

На данас одржаној седници утврђен је Предлог Одлуке о усвајању Локалног акционог плана запошљавања Општине Горњи Милановац за 2016. Годину којим су дефинисане мере активне политике запошљавања за 2016. годину и расподела планираних средстава. Како је истакао председник општине, за реализацију мера активне политике запошљавања увећавана су буџетска средства за ове намене из године у годину па је тако за реализацију мера у 2011. години било планирано 1.850.000,00 динара, у 2013. години 3.720.000,00 динара, у 2014. години 7.000.000,00 динара, у 2015. години 10.000.000,00 динара док је за 2016. годину планирано 15.000.000,00 динара.

Предлог Програма развоја спорта на територији општине Горњи Милановац за период 2016-2018.година који је утврђен на овој седници има за циљ унапређење и развој спорта у Општини Горњи Милановац кроз системску, стратешку и организациону бригу са јасно одређеним конкретним мерама за решавање проблема у свим областима спорта.

Такође, усвојени су и Извештаји о раду Комисије за безбедност саобраћаја на путевима на територији општине Горњи Милановац, Саветника за заштиту права пацијената општине Горњи Милановац за период јануар 2015. – децембар 2015. године и Савета за здравље општине Горњи Милановац за период јануар 2015. – децембар 2015. године.

Previous Традиционални турнир у малом фудбалу „Трофеј Горњег Милановца 2015“

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I