Eng

Es

It

Sp

Одржана осма редовна седница Општинског већа општине Горњи Милановац

Одржана осма редовна седница Општинског већа општине Горњи Милановац

Све тачке Дневног реда усвојене су данас на осмој редовној седници Општинског већа општине Горњи Милановац. Међу најважнијим било је усвајање предлога економског усаглашавања цене боравка деце у ПУ „Сунце“.

-Цена не сме бити повећана у односу на 2020. годину упркос томе што су сви параметри указивали да је неопходно увећање. Општина Горњи Милановац и ове године сносиће 82% цене за сву децу, тако да ће трошак родитеља остати на нивоу претходне – каже Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац.

Ковачевић се овом приликом осврнуо и на актуелну имунизацију и рекао да у Горњем Милановцу комплетна процедура протиче у најбољем могућем реду. До јутрос је вакцинисано 1774 лица из старосне категорије 65+, као и из приоритетних група попут здравствених радника.

-Организација је одлична, у то су могли да се увере сви који су примили вакцину, читава процедура завршава се брзо. Од сутра ће бити организован пункт у Прањанима , од 9 сати ујутру у ОШ „Иво Андрић“ почеће имунизација становништва старијег од 75 година, обзиром да се нису пријављивали преко е управе. Наравно и сви пријављени са овог продручја у категорији 65+ могу сутра да се вакцинишу-истакао је Ковачевић и додао – вакцина има довољно, добијамо редовне дневне количине, није било никаквог застоја. Ја ћу се свакако вакцинисати, када дође мој ред и није ми битно која ће вакцина бити. Нама је приоритет да вакцинишемо најугроженије групе.

Радови на изградњи приступне саобраћањице ауто-путу Милош Велики од Горњег Милановца до Такова почеће чим временски услови дозволе. Добијено је зелено светло од Владе Републике Србије и опредељена су средства, један је од закључака са састанка који је Дејан Ковачевић председник општине имао са Томиславом Момировићем, Министром грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Републике Србије.

-Влада Републике Србије,а посебно Министарство за грађевину прати развојни програм Србија 2020-2025. Разговарали смо о целокупном пакету помоћи општинама и градовима у Србији. Горњи Милановац има значајан број регионалних путева који треба да се обнове а пре свега да се заврши правац од Срчаника преко Шилопаја до Угриноваца, као и комплетан пут од Такова до Прањана – каже Ковачевић.

Међу тачкама дневног реда нашао се и предлог одлуке о иступању општине Горњи Милановац из регионалне Агенције за просторни и економски развој рашког и моравичког оркуга, као и разматрање измене Ценовника установе СРЦ“Бреза“. Такође, усвојен је и предлог Јавног конкурса за суфинансирање пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Горњи Милановац у 2021. години.

Previous Поводом школске славе Светог Саве, Председник Дејан Ковачевић упутио је честитку

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I