ODRŽANA PETA REDOVNA SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE GORNJI MILANOVAC

Danas, 14. decembra 2012. godine, održana je peta po redu sednica Skupštine opštine Gornji Milanovac. Na dnevnom redu ove sednice Skupštine našlo se 35 tačaka.
Skupština opštine Gornji Milanovac na današnjoj sednici donela je Odluku o budžetu opštine Gornji Milanovac za 2013. godinu. Budžet Opštine Gornji Milanovac za 2013. godinu iznosi 1.170.457.000,00 dinara. Predsednik opštine Milisav Mirković odao je priznanje Opštinskoj upravi i ostalima koji su učestvovali na blagovremenoj i kvalitetnoj pripremi Odluke o budžetu za 2013. godinu i istakao da je budžet za 2012. godinu jedan od najstabilnijih budžeta jedinica lokalne samouprave u Republici Srbiji i da će racionalnom potrošnjom takav biti budžet i za narednu godinu.
Na današnjoj sednici doneto je više Odluka, i to: Odluka o Opštinskoj upravi, Odluka o lokalnim komunalnim taksama, Odluka o komunalnim delatnostima na teritoriji Opštine Gornji Milanovac, Odluka o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom, Odluka o utvrđivanju kriterijuma i načina plaćanja troškova za održavanje stambenih zgrada u kojima se nalazi poslovni prostor i stanovi u kojima se obavlja poslovna delatnost, Odluka o kućnom redu u stambenim zgradama, Odluke o izradi planova Generalne regulacije za naseljena mesta Rudnik, Takovo i Pranjane i predeo Ravne Gore. U cilju unapređenja zdravstvene zaštite na području Opštine Gornji Milanovac doneta je i Odluka o obrazovanju Saveta za zdravlje kao savetodavnog radnog tela organa Opštine. Amandmani podneti na Odluku o finansiranju sporta i fizičke kulture iz budžeta Opštine Gornji Milanovac povučeni su na sednici od strane podnosioca tako da je usvojen predlog Odluke u celosti.
Skupština opštine Gornji Milanovac usvojila je programe poslovanja svih javnih preduzeća i planove rada svih ustanova.
Na ovoj sednici za direktora Doma zdravlja Gornji Milanovac imenovana je dr Dragica Topalović, dosadašnji vršilac dužnosti direktora ove zdravstvene ustanove.

Previous ODRŽANA 9. SEDNICAOPŠTINSKOG VEĆA OPŠTINE GORNJI MILANOVAC

Leave Your Comment