Eng

Es

It

Sp

Одржана пета седница Скупштине општине Горњи Милановац

Одржана пета седница Скупштине општине Горњи Милановац

Пета седница Скупштине општине Горњи Милановац одржана је данас. Одборници су већином гласова усвојили финансијске планове пословања јавних предузећа и и установа која се финансирају из општинског буџета.

Лазар Николић, председник Скупштине општине Горњи Милановац каже да је задовољан радом и сарадњом свих чиналаца у локалном Парламенту и сматра да се подела у опозицији није одразила на његов рад.

-Мислим да је у предходна четири месеца Скупштина остварила свој пун капацитет. Било је доста расправе, дискусије, питања опозиције и одговора власти, сматрам да је рад био конструктиван и да је успостављен добар однос власти која је добро бранила своју позицију и опозиције. Настављен је добар рад владајуће коалиције Социјалистичке партије Србије и Српске напредне странке, који траје од 2017. године и очекујем да ће тако бити и у наредном периоду. Желим свим грађанима да честитам предстојеће новогодишње и Божићне празнике – закључио је Николић.

Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац осврнуо се после данашњег скупштинског заседања на актуелну тему загађености ваздуха и истакао да на подручју општине не постоји разлог за бригу али и да је неопходно да сваки грађанин да свој допринос очувању како ваздуха, тако и осталих сегемната заштите животне средине.

-Чињеница је да постоје неке ствари које морамо да променимо код себе, првенствено локална самоуправа и општина Горњи Милановац мора да промени енергент којим се греје 1200 станова на градском подручју, али и да помогнемо индивидуалним потрошачима да изврше промену. Када говоримо о самој апликацији, то је потпуно тенденциозна прича усмерена искључиво према власти, која нема везе са самим загађењем. Ако ви сами инсталирате апликацију и видите да је једног дана Чачак најзагађенији на свету, сутрадан је Горњи Милановац најзагађенији у Србији а Чачак је на петом месту, па је наредних дана први по загађености Београд, па Ваљево и сваког дана је нека друга локална самоуправа најзагађенија или у свету или у Србији. По мени је то једна тенденциозна прича која веровтано само служи у политичке сврхе и ништа више. Као што знате, у Горњем Милановцу смо, новцем који смо добили од Европске уније и Републике Србије направили мерна места, која смо на основу мишљења стручњака поставили на одређене локације. Очитавамо податке сваког дана и просечни референтни подаци на нивоу месеца кажу да смо некад и десет пута испод границе дозвољених негативних честица у ваздуху. Немам коме друго да верујем него тим званичним подацима – каже председник општине.

Ковачевић је нагласио да ће локална самоуправа и даље деловати превентивно да ваздух у Горњем Милановцу буде још чистији. Уложиће у котларницу на био масу чиме ће се искључити две велике котларнице на мазут што ће значајно побољшати квалитет ваздуха. Он је истакао да је ове године локална самоуправа определила средства која су утрошена за улагање у стамбене заједнице, где је од 12 пријављених чак 11 остварило право на овај вид субвенције. Самим тим ове зграде ће у наредном периоду користити мање енергије за грејање или су прешле на неки други енергент. Кроз субвенције локлане самоуправе ствара се могућност смањења загађења а то ће бити и један од приоритета у будућности – закључио је председник општине.

Подсећамо, данас је одржана последња Седница СО Горњи Милановац у 2020. години и усвојене су све тачке Дневног реда. На предходном заседању усвојена је одлука о буџету за 2021. gодину.

Previous Реализована друга фаза пројекта РУДНИЧКО – ТАКОВСКИ КРАЈ „ОКНО КУЛТУРЕ“

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I