Eng

Es

It

Sp

Одржана шеста седница СО Горњи Милановац

Одржана шеста седница СО Горњи Милановац

По завршетку данашњег заседања, Лазар Николић, председник СО Горњи Милановац каже да је веома задовољан радом овог сазива али и усвојеним тачкама које су значајне за све грађане.

-Мислим да је остварен велики напредак у фунционисању Скупштине и што постоји дијалог који континуирано траје. Донете су одлуке које су у интересу грађана Горњег Милановца, посебно у овим ванредним временима у којима се налазимо. Првенствено милсим на одлуку о формирању цивилних јединица, чули смо извештај Штаба за ванредне ситуације као и њихове планове за текућу годину. Доста питања је поставила опозиција и добила одговоре власти, тако да натсављамо у транспарентном духу и задовољан сам радом – рекао је Лазар Николић, председник СО Горњи Милановац.

Осим разрешења предходних и именовања нових чланова управних и надзорних одбора јавних предузећа и установа, једна од најзначајних тачака била је усвајање измене и допуне Плана детаљне регулације за нову радну зону “Срчаник” у Клатичеву.

Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац каже да за сада нема интересовања ни локалних привредника нити неког са стране ко би дошао да гради погоне у радној зони Срчаник, на земљишту предвиђеном за нову индустријску зону. Он сматра да је основни разлог за то недостатак инфраструктуре, али наглашава да је предуслов за развој овог дела изградња приступне саобраћајнице ауто-путу Милош Велики.

-Прошлог четвртка на седници Владе Републике Србије донета је одлука о експропријацији земљишта, која ће формално трајати месец до месец и по дана, колико је потребно да се донесу сва решења и истекну рокови за жалбе. Када истекну рокови, без обзира да ли ће бити примедби и да ли ће грађани ући у судски поступак за накнаду, улазимо у посед те земље и очекујем да ћемо тада моћи да почнемо са изградњом – рекао је Дејан Ковачевић, председник општине.

Према речима председника општине радна зона се простире на 30ха, а када се појави први заинтерсеовани привредни субјекат, било са територије Горњег Милановца или неко са стране, општина ће ући у реализацију онога што је у њеној надлежности а то је изградња комуналне инфраструктуре. Он је истакао да је локална самоуправа спремна да уложи али уз јасне гаранције да ће се ту радити фабрички погони.

 

Previous Почиње експропријација за приступну саобраћајницу

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I