Eng

Es

It

Sp

Одржана трећа седница Привредног савета

Одржана трећа седница Привредног савета

На самом почетку седнице, председник Привредног Савета општине Драгољуб Вукадиновић, поздравио је присутне чланове изразивши задовољство што пандемија вируса Covid 19 није значајно оштетила привреду Горњег Милановца. Вукадиновић је овом приликом нагласио да је циљ данашње седнице информативног карактера али и подстицајног за реализацију планираних активности.

Након усвајања Записника са друге седнице Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац упознао је чланове Савета, да је СО усвојила детаљан план регулације за Приступну саобраћајницу и да је завршен идејни пројекат, као и да су се стекли услови за експропријацију, која би требало да буде завршена до Нове године, када се очекује и потписивање уговора. -Вредност читаве инвестивије увећана је на 18 милиона и 600 хиљда евра- рекао је Ковачевић и објаснио – цена је увећана због накнадно предвиђених приступних путева саобраћајници, али и због тога што ће уз први део трасе од Металца бити урађене пешачке стазе, осветљење, аутобуска стајалишта и све што је неопходно за функционисање мештана у овом делу града. Како је најављено, радови на изградњи приступне саобраћајнице требало би да почну у марту, са новом грађевинском сезоном.

На данашњој Седници представљен је урбанистички пројекат за изградњу затвореног базена у Горњем Милановцу. Представници фирме „Урбан пројект“ из Чачка, рекли су да је предвиђено да дужина базена буде 23 а ширина 18 метара, док је планирана дубина од 1.5-3 метра. У оквиру објекта предвиђен је ресторански простор, спа центар, свлачионице, кабине за пресвлачење, тоалети, 2 канцеларије и благајна. Према процени, капацитет је за око 200 купача, а током летње сезоне затворени и отворени базен би функционисали као целина. Постојећа филтер станица ће бити реконструисана и подмириваће потребе оба базена. Вредност инвестиције је око 1,5 милиона евра, а цена ће највише зависити од начина на који ће бити решено енергетско напајање. Једна од тема била је и изградња асфалтне базе у Невадама, где је потврђено да су предузећу „Ар градња“ одобрени локацијски услови за мобилну бетонску базу, а да за асфалтну још увек није стигло одобрење. Овом приликом разговарало се и о решавању проблема водоснабдевања и канализације у индрустријској зони Велереч, као о раду радне групе за екологију. Иначе, на следећој седници биће предложена нова два члана Привредног савета, који ће заменити Александра Марковића и Ненада Вучићевића.

Previous Караван игре у Горњем Милановцу

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I