Eng

Es

It

Sp

Одржано централно вече манифестације „Дани Настасијевића“ 2015.

Одржано централно вече манифестације „Дани Настасијевића“ 2015.

У организацији Библиотеке „Браћа Настасијевић“ у Модерној галерији „Културног центра“ у четвртак, 22. октобра 2015. године одржано је централно вече манифестације „Дани Настасијевића“.

Председник Општине Милисав Мирковић је у свом обраћању присутнима поручио да Горњи Милановац, као родни град ове уметничке, свестране породице, успева да одржи уметнички дух и скрене пажњу милановачке и шире јавности на легат Настасијевића већ дужи низ година кроз ову изузетно важну и традиционалну манифестацију. „Свесни значаја ове манифестације кроз коју наставља да живи дух Настасијевића, а која је резултат здруженог рада организатора – Библиотеке „Браћа Настасијевић“ и покровитеља манифестације – Општине Горњи Милановац, и ове године смо радили на томе да преко значајних уметника кроз разноврсни програм, живот и дела ове чувене уметничке милановачке породице приближимо и представимо данашњој публици“, истакао је Председник Општине.

Нада Вељић, в.д. директора Библиотеке „Браћа Настасијевић“, укратко је представила програм који је ове године организован у оквиру Манифестације Дани Настасијевића изразивши захвалност Општини Горњи Милановац која је ову манифестацију и све њене учеснике организационо и финансијски подржала као и колективу Библиотеке на безрезервној подршци.

На овој Централној вечери Манифестације представљен је од стране Уредништва зборника – дванаестог броја гласила Библиотеке „Браћа Настасијевић“ под називом Слово Ћирилово. Такође, председник општине уручио је награде и похвалнице свим добитницима у оквиру књижевног конкурса „Салон Настасијевића“ који је ове године проширен на више категорија: поезија, кратка проза, есеј, фотографија и видео запис. Пре уручења, чланови жирија су образложили своје одлуке за доделу награда и похвала.

   

На крају вечери у Модерној галерији отворена је изложба фотографија које су учествовале у конкурсу „Салон Настасијевића“.

Велики су и несумњиви доприноси које је породица Настасијевић утиснула у уметничко стваралаштво ових простора после Првог светског рата. Сведоци смо чињенице да Настасијевићи интензивно скрећу пажњу јавности и полако заузимају место какво заслужују на уметничкој мапи Србије.

Претходни Отворена изложба „Средњовековни Рудник – Археолошка истраживања 2009-2014. године“

Leave Your Comment

Пратите нас

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Вести и дешавања

Најновије вести које Вам стижу у поштанско сандуче

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I