Eng

Es

It

Sp

Одржано Општинско веће

Одржано Општинско веће

Пред горњомилановачким већницима данас се нашао на разматрању и усвајању детаљан извештај рада Општинске управе за протеклу годину о коме је говорила начелница Општинске управе Горица Петровић. Начелница је уопште изложила преглед активности у протеклом периоду који је свеобухватан у овом извештају, напоменувши да у Општинској управи нема вишка запослених и да је тренутно број запослених 132 на неодређено време, а што је у складу са Законом о одређивању максималног броја запослених у локалној администрацији и да тај број од 2009. године није растао, већ се смањио за 30 лица. Најодговорнија у општинској администрацији даље је као важно истакла да је само у протеклој години израђено преко 100.000 правних аката, 173 јавних набавки, извршено 25 инвестиција, евидентиран висок проценат наплате изворних прихода од 92,2 % што говори о израженој одговорности и свести наших грађана и привреде у измирењу својих пореских обавеза. За постигнуте резултате начелница је истакла да је заслужан један веома одговоран тимски рад са Председником општине и другим органима са заједнички развијеном свешћу за опште добро.

Начелница је изричита да је обавеза свих запослених приликом пружања услуга Општинске управе да се у односу са заинтересованим лицима опходе са високим степеном професионализма, конкретно, да су запослени ту искључиво због странака, да им се обраћају са одређеним нивом културе, да потребне информације пружају једноставним и разумљивим језиком, да их информишу у ком року ће њихови захтеви бити решени, а све то уз дужно поштовање странака и чувања достајнства Општинске управе општине Горњи Милановац. Овим извештајем обухваћени су и приказани послови на досадашњим инвестицијама и предузете радње на будућим.

Приликом дискусије о овом извештају већник Миленко Малетковић је рекао да би било сувишно било шта рећи, осим честитати, када се већ недавно државна ревизија позитивно изјаснила о начину рада и поступања Општинске управе, издвојивши горњомилановачку општину и град Параћин за локалне самоуправе од 27 са најмањим процентом неправилности. Такође, уз упућене честитке Општинској управи за успешну годину, Малетковић је скренуо пажњу и похвалио изузетно квалитетно припремљене материјале за Општинско веће и Скупштину општине, како је рекао, већницима је непотребно задржавати се и тражити додатно објашњење када су темељно припремљени материјали, олакшавајући тиме наш посао крајњег одлучивања, рекао је Малетковић. Честитке за успешан рад Општинске управе, посебно за сарадњу у протеклој години, упутио је и већник Десимир Јовановић, који је само апеловао да се неправилности по инструкцијама државне ревизије што пре отклоне, мислећи на поједина јавна предузећа како се не би у наредном периоду нарушавала глобална оцена.

Председник општине Милисав Мирковић се захвалио свим запосленима у Општинској управи, а најпре начелници Горици Петровић на изузетним резултатима и сарадњи која је очигледна у сваком сегменту почев о дисциплине, законске нормативе и ефикасности у свим поступцима односно пословима при реализацији многобројних инвестиција и пројеката поверених горњомилановачкој Управи.

Већници су данас разматрали и нацрт Одлуке о утврђивању доприноса за уређивање грађевинског земљишта којом се између осталог предвиђа, на предлог Председника општине, да инвеститору изградње производних или складишних објеката од посебног значаја за развој општине Горњи Милановац, допринос за уређивање грађевинског земљишта може бити умањен и до 99%.

Општинско веће општине Горњи Милановац, прихватило је предлог Градитељ Холдинга, да изврши конверзију објекта, познатијег као „тешића кућа“, укупне површине од 844 квадрата, на име неизмирених обавеза овог предузећа према локалној самоуправи.

Данас је усвојена и Одлука којом се цене боравка деце у предшколској установи „Сунце“ усклађује са прописима Министарства просвете, по којој ће родитељи, за дане када деца не иду у вртић, плаћати 50 одсто прописане цене. Утврђивањем јединствене економске цене, износ учешћа родитеља за јаслене и васпитне групе биће 4.500 динара од укупног износа 22.394,50 по детету који се финансира општинским буџетом. А од укупног износа од 18.247 динара, родитељи деце која су на припремном предшколском програму, издвојиће 3.600 динара.

Чланови општинског већа прихватили су предлог да се из текуће буџетске резерве издвоји милион динара за партерно уређење цркве Брвнаре у Такову, као и милион и сто хиљада динара за уређење мокрог чвора у Музеју у Такову.

Previous Емисија „Осветљавање“ 23.12.2014.

Leave Your Comment

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2023 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб одржава и ажурира: АVI SOLUTIONS