Eng

Es

It

Sp

Одржано општинско веће

Одржано општинско веће

Главне теме разматрања општинских већника горњомилановачке општине на данас одржаном Општинском већу биле су у вези измена програма пословања и финансијског плана појединих јавних предузећа као последица промена појединих позиција у оквиру плана пословања. Тако да су данас размотрени предлози тих измена у Јавним предузећима за изградњу, локалном предузећу за путеве, предшколској установи „Сунце, као и код појединих месних заједница и као такви биће упућени на разматрање и усвајање и на Скупштину општине.

Према речима председника општине Милисава Мирковића како би се што ефикасније утрошила средства планирана за ову годину, требало би да након данашњег већничког разматрања предложених планова уследи што пре и Скупштина општина, како би се усвојили а одмах и применили измењени планови по предлозима надзорних органа ових јавних предузећа.

Тако да надзорни орган Јавног предузеће за путеве предлаже измене у делу који се односи на План изградње и текуће одржавање путева за 2014.годину. Наиме, планирана средства за асфалтирање локалног пута у Сврачковцима у износу од 10.515,250 динара, а за кога су добијена републичка средства у склопу програма припрема за обележавање Другог српског устанка, биће преусмерена за асфалтирање других путних праваца у Велеречи, Шилопају и Брусници. Наиме, ово локално путно предузеће има за план да асфалтира 24 км локалних путева у 23 месне заједнице, чија је укупна вредност 92.395.500,00 динара. До сада се план реализује стопостотно, неки путни правци су завршени, а за неке су у току поступци јавних набавки, рекао је данас директор овог предузећа Јовица Царевић, потврдивши и да је извесно да ћемо у току ових будућих лепих дана, у октобру и новембру месецу, план у потпуности испунити.

Код ЈП за изградњу веће измене предложене су на позицијама – санације корита реке Деспотовице где је опредељено три милиона динара буџетских средстава и позиције чишћења кишне канализације у граду од 700.000 динара, ова укупна средства биће прераспоређена на санацију Милетића потока, улице Рајка Миловановића, приступне саобраћајнице Млаковац и уређење корита реке Бацковац. Такође, преусмерењима са одређених позиција на којима су остала значајна буџетска финансијска средстава, по завршеним поступцима јавних набавки, биће утрошена за неке друге намене, а предлози су да за та средства буде урађена улица поред градског стадиона, Деспотовачка улица, изградња уличне расвете и друго.

Што се тиче предшколске установе „Сунце“ предлог прерасподеле средстава са позиција у финансијским плановима иде у сврху реконструкције крова на овој установи па ће поред издвојених милион буџетских средстава бити додато још 500.000 динара из сопствених средстава како би се посао квалитетно и потпуно завршио до краја. Због својих указаних потреба данас су разматарне промене у финансијским плановима и плановима рада у месним заједницама Прањани, Брђани, Драгољу, Гојној Гори, Бољковцима и Лозњу.

Негодавање већника било је везано за бројке које стоје у записнику комисије за накнаду штете настале услед уједа и напада паса луталица, где је до сада, додуше у једном дужем временскм периоду од априла месеца, било 69 накнада по овом основу, за шта је издвојено око милион динара, од тога 13 лица је било угрожено уједом паса, а преостала бројка од 56 тиче се углавном напада на овце и друге животиње. Према речима председника општине „ово је проблем са којим се суочавају и друге општине и градови и ту дефинитивно треба нешто предузети у измени републичких законских прописа, али је сигурно да је боље ићи на поравнања него на судске процесе јер би у том случају надокнаде по овом основу биле знатно веће“.

Већници су данас информисани и о расписаном јавном конкурсу за одабир новог линијског превозника путника у градском и приградском саобраћају на горњомилановачкој територији. Ова одлука је донета након захтева дугогодишњег превозника и вршиоца ових услуга „Аутопревоза“ да се досадашњи уговор раскине јер су овом предузећу ове услуге економски неисплатљиве. Тако да ће се одмах по истеку конкурсне процедуре, знати ко ће убудуће вршити превоз путника на територији општине Горњи Милановац.

Previous Председник општине обишао фабрику „Фока“

Leave Your Comment

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I