Eng

Es

It

Sp

Одржано Општинско веће општине Горњи Милановац

Одржано Општинско веће општине Горњи Милановац

На данас одржаној седници општинског већа, општине Горњи Милановац, усвојен је предлог првог ребаланса буџета, којим је општинска каса увећана за 13 милиона динара.

Према речима председника општине Милисава Мирковића повод за усвајање предлога првог ребаланса буџета у овој години је повећана наплата накнаде за градско грађевинско земљиште. Додатних 13 милиона динара биће распоређено Дому здравља, за исплату плата такозваним неуговореним лекарима и за трошкове око припреме прославе јубилеја Два века од подизања Другог српског устанка и Дана општине.

Општински већници усвојили су и Предлог одлуке о накнади трошкова за вантелесну оплодњу, који подразумева да трећи покушај, буде финансиран из општинског буџета. Према речима начелнице Одељења за друштвене делатности Љиљане Тешић овом одлуком се уређују ближи услови, критеријуми, начин и поступак за остваривање права на накнаду трошкова за трећи покушај вантелесне оплодње. Такође, овом одлуком се утврђују шира права у односу на права из обавезног здравственог осигурања, а у циљу укључивања што већег броја парова у поступак вантелесне оплодње.

Чланови Општинског већа данас су усвојили извештаје о раду у протеклој години Јавног комуналног предузећа Горњи Милановац, Јавног предузећа за изградњу општине, Дома здравља, Апотеке, Спортског савеза општине и Општинског штаба за ванредне ситуације.

Према данашњој одлуци већника, горњомилановачки малишани узраста од 4 до 6 година из предшколске установе „Сунце“ имаће прилику да ове године организовано летују на црногорском мору, али не у милановачком одмаралишту Буљарици које је у процесу реконструкције, већ у летовалишту које буде на основу тражених услова ове установе најповољније на тендеру и уколико буде довољна заинтересованост родитеља. Судећи по добром одазиву родитеља за овогодишње зимовање на Златибору, где је боравило преко 200 малишана, очекује се да ће одзив и за летовање бити добар.

Овом приликом усвојени су и предлози Правилника о раду у Јавном предузећу за изградњу, Предузећу за путеве, Спортско рекреативном центру и упућени Скупштини на усвајање, као и Предлог одлуке о проглашењу ерозивних подручја на територији општине, и Предлог програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта.

Previous Дом здравља богатији за ново возило

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I