Eng

Es

It

Sp

Одржано Општинско веће општине Горњи Милановац

Одржано Општинско веће општине Горњи Милановац

На самом почетку седнице, председник општине Милисав Мирковић известио је већнике и све присутне о свечаностима поводом обележавања 200 година Другог српског устанка, Дана Војске Србије и Дана општине, 23. априла 2015. године.

Председник је истакао да је Општинска управа редовно извештавала о благовремено започетим припремама и активностима које су спровођене под надзором начелнице Општинске управе Горице Петровић, да је општински одбор за прославу Дана општине имао за циљ да јубилеј буде обележен на достојанствен начин и изразио захвалност као и признање привредницима, извођачима радова, донаторима, јавним предузећима и установама, средствима јавног информисања, братским општинама и грађанству који су допринели да прослава буде изузетна. Град и већина насељених места су сређени. Рестауиране су и уређене културно-историјске дестинације и знаменити објекати – Конак Кнеза Милоша у Горњој Црнући, Црква брвнара, „Таковски грм“ и Музеј Другог српског устанка у Такову, црква у Брусници, Враћевшница, Савинац, Срезојевци, припремане програмске активностима и издавачке делатности, уређене јавне површине, санирани локални путеви, постављене инфо-табле, уређене зелене површине. Председник је известио присутне и о програму Дана општине који је трајао од 22 до 24. априла и подсетио да се активности настављају и након свечаности јер цела 2015. година је јубиларна.

Поводом непотписаних уговора са противградним стрелцима, услед чега касни испорука противградних ракета, које је општина набавила својим средствима, Општинско веће апеловало је на надлежне државне органе да се хитно ситуација реши и набављене ракете распореде у циљу благовременог деловања противградног система.

Већници су данас усвојили захтев за давање сагласности за додатне радове на реконструкцији и адаптацији Дома културе, који се спроводе фазно. У току извођења прве фазе уговорених грађевинских радова, јавили су се додатни радови који нису били предвиђени у првобитном предмеру у вредности од 1.600.000 динара без пдв-а односно 1.920.000,00 динара са пдв-ом. Укупан износ планиран Финансијским планом Општинске управе за 2015. годину остаје непромењен.

О потписаном протоколу о сарадњи између Моравичког и Пећког управног округа и помоћи српском народу на Косову и Метохији, председник општине упознао је чланове већа о успостављању и проширењу сарадње са општином Пећ. Према поменутом протоколу општина Ивањица је задужена за сарадњу са општином Исток, Лучани са општином Клина, наша општина са општином Пећ док град Чачак за сарадњу и помоћ у све три општине.

На данашњој седници усвојен је предлог споразума о партнерској реализацији пројекта „Активно учешће омладинског цивилног сектора у креирању локалних политика запошљавања младих, фаза 3“, који спроводи наша општина са Развојним Бизнис центром из Крагујевца и има за циљ да унапреди израду локалног акционог плана запошљавања кроз веће учешће младих. Од пројекта се очекује да предвиди нове мере запошљавања које би се имплементирале у локални акциони план запошљавања.

Већ седму годину заредом одржаће се Матурантска парада у нашој општини и то 22. маја. Ове године матуранти ће свој плес изводити у школском дворишту Гимназије јер се датум поклапа са традиционалним пролећним вашаром.

Такође, чланови Општинског већа донели су решења о давању сагласности на другу измену Програма рада са Финансијским планом за 2015. годину Предшколске установе „Сунце“, Програм пословања Јавног предузећа „Спортско рекреативни центар“, на измене и допуне Плана рада и Финансијског плана месних заједница Прањани и Сврачковци и одобрили појединим корисницима средства из буџетске резерве.

Previous Општински сајт и даље обара рекорде посећености

Leave Your Comment

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I