Eng

Es

It

Sp

Одржано предавање о електронском потпису у издавању грађевинских дозвола

Одржано предавање о електронском потпису у издавању грађевинских дозвола

Инжењерска комора Србије и Европски савет инжењерских комора (ЕЦЕЦ) организовали су предавање о електронском потпису у поступку електронског издавања грађевинских дозвола које је, током јучерашњег дана путем видео бима из Београда истовремено преношено у регионалним канцеларијама Инжењерске коморе Србије, између осталих и у Горњем Милановцу.

Тако је преко стотину заинтересованих инжењера свих струка, окупљених у Великој сали Општине Горњи Милановац, могло да чује више о новинама које предвиђају одредбе Закона о планирању и изградњи и Правилника о поступку спровођења обједињене процедуре, којима је прописано да се од 1. јануара 2016. пројектна документација за добијање грађевинске дозволе предаје у електронској форми са електронским потписом лиценцираног инжењера.

Ништа мање значајна нису била искуства која су овим путем са нашим инжењерима поделиле колеге из Аустрије, Италије, Македоније и Црне Горе о европској регулативи и искуствима у тој области, будући да је на основу Директиве ЕУ бр. 910/2014 у свим земљама чланицама ЕУ, као и земљама кандидатима за чланство у ЕУ, обавезна примена електронског потписа и електронског печата.

Предавање је имало за циљ упознавање са искуствима земаља у региону, земаља чланица ЕУ, као и Србије, у области примене квалификованог електронског потписа у процесу израде пројектно-техничке документације и издавања електронских грађевинских дозвола а одржано је на енглеском језику у форми вебинара директним укључењима колега из различитих земаља Европе.

Previous Подстицајна средства пољопривредним удружењима

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I