Eng

Es

It

Sp

Одржано такмичење из екологије и заштите животне за основце

Одржано такмичење из екологије и заштите животне за основце

Ученици основне школе Момчило Настасијевић победници су другог Еко квиза који је организован под покровитељством Општинске управе Горњи Милановац.Друго место освојила је екипа ОШ „Таковски устанак“ из Такова, а треће основци ОШ „Десанка Максимовић“.Поред ове три екипе, у општинском такмичењу из екологије и заштите животне срединетакмичили су се ученици петог, шестог, седмог и осмог разреда ОШ „Свети Сава“, ОШ „Краљ Александар I“ из Горњег Милановца, као и основци ОШ „Арсеније Лома“ са Рудника, ОШ „Таковски устанак“ из Такова и ОШ „Иво Андрић“ из Прањана.

На отварању све присутне у име Општине Горњи Милановац поздравио је начелник Општинске управе Александар Јевтовић и захвалио се Јавном комуналном предузећу, Спортско рекреативном центру и Предшколској установи „Сунце“ што су својим учешћем помогли да се овако важно такмичење организује у нашој општини. Начелник је нагласио да је у односу на претходну годину интересовање ученика за квиз доста веће: „ У односу на претходну годину, када је учествовало шест школа, ове године учествује свих седам школа са територије наше општине. Првопласирана екипа ће се такмичити у Београду на полуфиналном такмичењу, а надамо се да ће екипа из наше општине након тога учествовати и на финалном такмичењу у Зрењанину. Прошле године у Београду је учествовало само четири екипе, а ове године тај број се дуплирао.“Јевтовић је истакао да су данас квизу присуствовали и гости из Ивањице и Чачка, који су заинтересовани да следеће године ову манифестацију организују у својим општинама.

У име организатора из Београда, присутне је поздравио Горан Васић из службе за еколошку едукацију и информисање Јавног комуналног предузећа „Градска чистоћа“. Он је рекао да је јако задовољан организацијом квиза и да се нада да ће победничка екипа остварити добар пласман и на полуфиналном такмичењу: „ Пре четири године кренули смо организовањем овог квиза на територији града Београда са осам основних школа. Сваке године тај број је се повећавао и у овој четвртој години имамо преко четрдесет школа са територије Београда. Прошле године родила се идеја да организујемо и републичко такмичење. У нашем главном граду 10.маја организујемо полуфинално републичко такмичење, а четири најбоље екипе ће се пласирати на финално такмичење које се ове године одржава у Зрењанину“.Према Васићевим речима циљ овог квиза је да се широм Србије покрене еколошки талас, да деца схвате важност заштите животне средине, екологије и рециклаже.

Победничка екипа освојила је пехар, дипломе, пет породичних сезонских карата за базен и оловку маскоте ЈКП Љубице. Другопласирана екипа освојила је ваучере у износу од 5000 динара по члану екипе у спортској радњи „Планета“, а трећепласирана екипа добила је слатки поклон који је за ову прилику донирала компанија Swisslion – Таково.

Previous Милановчани удружени чисте своју општину

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I