Eng

Es

It

Sp

Опредељена средства за санацију објекта 2 ПУ „Сунце“ и припремне радове за постављање „Нивеа“ игралишта

Опредељена средства за санацију објекта 2 ПУ „Сунце“ и припремне радове за постављање „Нивеа“ игралишта

На данашњој, 68. седници Општинског већа, већници су једногласно усвојили Решење о употреби текуће буџетске резерве и проследили га Скупштини општине на разматрање. Између осталих намена, из текуће буџетске резерве обезбеђена су средства у износу од 3.500.000,00 динара за реализацију радова на замени столарије на објекту 2 ПУ „Сунце“.

„С обзиром на то да пројекат који смо предали код Министарства државне управе и локалне самоуправе није добио зелено светло ове године, ми смо с овим новцем определили да ургентно санирамо то пре зиме, како би наши малишани који похађају вртић бр. 2 имали много боље услове зими, а и како бисмо смањили трошак и електричне енергије и енергије за грејање у зимском периоду. Ми ћемо са пројектом конкурисати и следеће године и надам се да ћемо успети да обезбедимо остали део средстава како би објекат број 2 ПУ „Сунце“ комплетно реновиран“, истакао је председник Дејан Ковачевић.

Такође из текуће буџетске резерве опредељено је преко 800.000,00 динара за припремне радове за постављање „Нивеа“ игралишта. Према речима председника Ковачевића, компанија Нивеа обезбедила је 30.000,00 евра за постављање мобилијара и опреме за само игралиште, а општина Горњи Милановац ће урадити све земљане радове, бетонирање простора, оградити и ставити видео-надзор, што је и захтев компаније „Нивеа“.

„Општина Горњи Милановац партиципира у овом пројекту са једном четвртином укупне вредности. Игралиште ће се налазити у оквиру објекта 2 ПУ „Сунце“ , излазиће на Железничку улицу и имаће улаз и за све грађане и посетиоце са једне стране, а с друге стране имаће улаз и од стране вртића, где ће деца из вртића моћи да користе игралиште“, рекао је Ковачевић.

Пред већницима се нашао и предлог Решења о прихватању предлога измена и допуна Статута Установе за културу, уметност и ваншколско образовање „Културни центар“ Горњи Милановац, Решење о прихватању предлога Статута Јавног предузећа за водоснабдевање „Рзав“ Ариље, који су усвојени и прослеђени Скупштини општине на разматрање.

 

Previous Расподела средстава за суфинансирање пројеката из области јавног информисања на Дневном реду данашње седнице Општинског већа

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I