Eng

Es

It

Sp

Општина Горњи Милановац добила признање од Националне службе за запошљавање

Општина Горњи Милановац добила признање од Националне службе за запошљавање

Општина Горњи Милановац добила је признање од комисије Националне службе за запошљавање, као једна од локалних самоуправа која је дала највећи допринос запошљавању у 2019. години, узимајући у обзир усвојен локални акциони план запошљавања, висину средстава опредељених за ту намену из буџета локалне самоуправе, број учесника у мерама на основу издвојених средстава у текућој години и степен развијености општине.

Том приликом, директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић уручио је захвалницу председнику општине Дејану Ковачевићу. Председник Ковачевић је истакао велико задовољство добијеним признањем, као и чињеницом да Горњи Милановац има на евиденцији Службе за запошљавање 1.671 лице, што је мање од 5% радно способних житеља општине, као и то да је план за следећу годину да број незапослених буде још мањи. Такође, председник се захвалио милановачкој и чачанској филијали НСЗ на одличној сарадњи.

Признањима и захвалницама награђене су најбоље компаније и локалне самоуправе које су схватиле важност укључивања у активности које доприносе повећању запослености.

Данашња свечаност уприличена је поводом 14. децембра, Дана Националне службе за запошљавање. 1921. године усвојен је први Закон о заштити радника, први такав закон на овим просторима, а објављивањем првих прописа којима се регулише област запошљавања, 14.12.1921. године почиње деловање јавне службе запошљавања.

Previous Одборници једногласно усвојили буџет за 2020. годину

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I