Општина Горњи Милановац донирала Центру за социјални рад ново возило

Општина Горњи Милановац донирала је Центру за социјални рад возило марке „Сузуки Игнис“, са циљем да тој установи омогући лакше и брже обављање свакодневних активности. Возило ће се користити за рад на терену, обилазак социјално угрожених особа и достављање помоћи истим.

– Општина Горњи Милановац је прошле године успела да из донације набави једно возило за Центар за социјални рад. Тачније, компанија „Дак цомерц“ је донирала возило општини, а општина је то возило донирала Центру за социјални рад. Ово је нешто што смо предвидели буџетом општине Горњи Милановац за ову годину, као донација Центру за социјални ради њиховог лакшег обављања посла. У питању је још једно возило које ће користити запослени Центра, у вредности од 2.300.000 динара. У питању је возило које има погон на сва четири точка. С обзиром да је наша територија разуђена, када временски услови нису баш погодни, потребан је погон на сва четири точка, како би запослени дошли до свих корисника Центра за социјални рад, превасходно до људи који живе на сеоском подручју. Ми ћемо наставити и даље сарадњу са Центром, пре свега у оном делу где општина издваја огромна средства за једнократне новчане помоћи, за наше грађане који су корисници социјалне помоћи. На тај начин ћемо се трудити да сваком од њих побољшамо материјалну ситуацију. Што се тиче пројекта који смо имали, а односи се на изградњу нове зграде Центра за социјални рад, трудићемо се да у овој години пронађемо средства код ресорних министарстава и да кренемо у изградњу зграде, како бисмо решили тај дугорочни проблем. На тај начин ћемо побољшати и проширити услуге Центра за социјални рад у Горњем Милановцу – изјавио је Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац.
Драган Вучићевић, директор Центра за социјални рад, истакао је да ће ово возило значајно допринети ефикаснијем раду на терену.
– На јучерашњи дан 19. март, који је је Међународни дан социјалног рада, добили смо возило. Возило је данас, председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић, уручивањем кључева предао на коришћење. Значај возила је веома велики за нас, с обзиром да се ради о погону на четири точка. Наша општина је брдско-планинска и ово возило ће користити запослени у Центру за стизање у руралне крајеве наше општине, у отежаним временским условима када су киша, блато и снег. Са постојећим возилима то нисмо успевали. На тај начин ћемо омогућити свим нашим корисницима да брже и ефикасније стигнемо до њих, урадимо социјалну анамнезу и предузмемо мере које су за њих значајне – рекао је Драган Вучићевић, директор Центра за социјални рад.

Захваљујући овој донацији, квалитет услуга које Центар за социјални рад пружа својим корисницима биће подигнут на виши ниво, а побољшаће се и услови рада запослених у овој установи.

КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ

Previous „На кафи са предузетницама“ у Горњем Милановцу