Eng

Es

It

Sp

Општина Горњи Милановац лидер у Србији по висини износа средстава намењених пољопривреди

Општина Горњи Милановац лидер у Србији по висини износа средстава намењених пољопривреди

Општина Горњи Милановац је кренула са исплатом средстава намењених пољопривредним произвођачима на територији милановачке општине. Данас је у Великој сали Скупштине општине Горњи Милановац првих 100 од 340 пољопривредних произвођача потписало уговоре са Општином за подстицајна средства. За први конкурс исплаћена су средства у износу од 10 100 000 динара, а пољопривредници су новац углавном уложили у механизацију.

Председник Ковачевић је овом приликом нагласио да општина Горњи Милановац с правом може да се похвали са средствима које издваја за пољопривреду. Преко 60 000 000 динара директних субвенција, с обзиром на величину наше општине и број становника, је за сваку похвалу. Најбитније је сад помоћи произвођачима којима предстоји сетва и остали пољопривредни радови, а Општина ће, наравно, и убудуће бити уз њих – рекао је председник Ковачевић.

Он је подсетио да, од како је отворена Канцеларија за пољопривреду 2016. године, су сва обећања испуњена, између осталог и увећање буџета за пољопривреду за 10 процената.

Битно је напоменути да су овим конкурсом обухваћене све гране пољопривредне производње, да су газдинства могла да рачунају на све мере које су и до сада постојале и да су износи субвенција од 50 до 60 процената на износе без ПДВ-а. У наредним данима ћемо исплатити преостала средства свих поднетих захтева, а у мају расписујемо нови конкурс, тако да ће за текућу годину пољопривредници моћи да рачунају на средства из буџета, која ове године износе 66 000 000 динара – изјавила је Милка Недељковић, шеф Канцеларије за пољопривреду.

Из Канцеларије за пољопривреду подсећају да пољопривредни произвођачи са подручја Горњег Милановца могу да рачунају на њихову техничку подршку и да им се могу обратити за све врсте информација.

Previous За мере енергетске санације ове године 15 милиона динара

Leave Your Comment

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2023 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб одржава и ажурира: АVI SOLUTIONS