Eng

Es

It

Sp

Општина Горњи Милановац потписница Меморандума о разумевању у области доброг управљања

Општина Горњи Милановац потписница Меморандума о разумевању у области доброг управљања

Општина Горњи Милановац једна је од 96 локалних самоуправа које су потписале Меморандум о разумевању у области доброг управљања са програмом Swiss PRO, подржаним од Владе Швајцарске. Меморандум је у име општине Горњи Милановац потписао председник Дејан Ковачевић.

Свечаном догађају су присуствовали представници Министарства државне управе и локалне самоуправе, Швајцарске канцеларије за сарадњу, међународних организација, као и градоначелници и председници општина. Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић и директорка Швајцарске канцеларије за сарадњу са Србијом и саветница у Амбасади Швајцарске у Србији Урсула Лојбли, уручили су представницима локалних самоуправа потписане Меморандуме о разумевању у области доброг управљања.

Потписивање Меморандума о разумевању представља важан корак ка стварању општинских кадровских капацитета који ће унапредити рад локалних самоуправа у складу са принципима доброг управљања: одговорности, транспарентности, ефикасности, учешћа, једнакости и недискриминације. Меморандум ће бити основа за изградњу капацитета за добро управљање у раду локалних администрација, што би за резултат требало да има побољшано и квалитетније пружање услуга грађанима. Наставиће се и са активностима примене доброг управљања у спровођењу инфраструктурних пројеката – област по којој је Swiss PRO препознатљив.

Активности програма Swiss PRO, Влада Швајцарске подржава са укупно 5,8 милиона евра, а спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС), у партнерству са Сталном конференцијом градова и општина (СКГО).

Previous Одржано прво предавање у оквиру центра Импулс – Регионалног иновационог стартап центра у Горњем Милановцу

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I