Eng

Es

It

Sp

Општина Горњи Милановац спремна за одржавање предстојећег референдума

Општина Горњи Милановац спремна за одржавање предстојећег референдума

Општина Горњи Милановац спремна је за одржавање предстојећег референдума. На последњој седници Скупштине општине Горњи Милановац, одржаној крајем децембра прошле године, формирана је општинска изборна комисија.

Српска напредна странка Горњи Милановац пријавила је изборну комисију у предвиђеном року, који је истекао јуче. Предали смо све наше предлоге за бирачке одборе,у којима имамо око 300 људи, колико ће имати и опозиција. Позивам све грађане да изађу на Референдум 16. јануара и да заокруже „да“. Да дамо шансу правосуђу да постане независно и Србији да настави свој пут ка Европској унији – рекао је Дејан Ковачевић, председник Општине Горњи Милановац. 

На Уставном референдуму, гласачи ће се изјаснити о променама Устава у делу који се односи на судску власт. Устав се мења у области правосуђа како би се српско законодавство ускладило са европским у процесу приступања Србије Европској унији . Промене се односе на начин избора судија и тужилаца како би се смањио утицај политике у овом процесу. Њих више неће бирати Скупштина Србије већ Високи савет судства и Високи савет тужилаца. За важење резултата референдума није неопходна излазност гласача од педесет процената, већ ће се одлука донети већином гласова изашлих.

Previous Ковачевић честитао Бадњи дан и Божић: „Свим суграђанима желим срећну и берићетну годину“

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I