Eng

Es

It

Sp

Општинске стипендије за студенте

Општинске стипендије за студенте

Председник општине Горњи Милановац Милисав Мирковић позива студенте на територији општине Горњи Милановац да од петка могу конкурисати за општинску студентску стипендију. За општинске студентске и ученичке стипендије опредељено је овогодишњим буџетом укупно 8.300.000,00 динара, а у просеку годишње конкурише око 150 студената.

Према речима председника општине општинску стипендију горњомилановачки студенти нису у обавези да врате, као што је то случај са републичким стипендијама које се морају по одређеним условима вратити, али по прецизираним прописима студенти не могу конкурисати истовремено за обе стипнедије, тако да се наши студенти ипак опредељују за општинску стипендију без обзира што је нешто нижа од републичке, рекао је данас о досадашњим искуствима председник Мирковић.

Што се тиче ученичких стипендија, недавно је заседала општинска Комисија за доделу ученичких и студентских стипендија која је одобрила за 16 ученика основних и средњих школа износ од по 3.000 динара. Студенстске стипендије износе у зависности од степена студија од 4.700 до 7.300 динара.

Конкурс ѕа студентске стипендије биће отворен до краја новембра и јавно објављен у у новом броју „Таковских новина“, као и на званичној општинској интернет страници gornjimilanovac.rs/konkursi.

Иначе, право на општинску студентску стипендију у школској 2014/2015. години имају:

* Студенти од друге па до завршних година:
– студија првог степена (основне академске студије, основне струковне студије),
– студија другог степена (мастер академске студије, специјалистичке академске студије, специјалистичке
струковне студије) и
– студија трећег степена (докторске академске студије) ако су:

* Студенти високих школа, факултета и докторских академских студија, чији је оснивач Република Србија, редовни студенти који се финансирају из Буџета Републике Србије , који имају пријављено пребивалиште на територији општине Горњи Милановац најмање годину дана пре подношења захтева за доделу стипендије, избегла , интерно расељена лица који имају пријављено боравиште најмање годину дана на територији општине Горњи Милановац и студенти који постижу резултате у студирању изражене кроз високу просечну оцену најмање 8,50. Студенти могу конкурисати уколико немају више од 27 година живота у моменту подношења пријаве на Конкурс.

* Студенти подносе:
– пријаву која садржи личне податке студената (образац у служби)
– потврду факултета/високе школе о уписаној години студија, оствареној просечној оцени током студирања (најмање 8,50), као и доказ да се финансирају из Буџета Републике Србије.
– доказ да нису обнављали годину током студирања и да им статус није мировао,
– фотокопију личне карте као доказ пребивалишта (уколико је лична карта са чипом, мора бити очитана),
– избегла и интерно расељена лица са боравиштем на територији општине Горњи Милановац, боравиште доказују избегличком легитимацијом односно легитмацијом интерно расељеног лица и зеленим картоном,
– два примерка Уговора о стипендирању(образац у служби).

Сви докази који се прилажу морају бити званични документи одговарајуће установе (издати у прописаној форми и оверени).

Рок за подношење пријава и Конкурсом предвиђене документације за стипендију је од 31.10.2014.године до 28.11.2014. године, соба број 1 (писарница) у згради Општинске управе општине Горњи Милановац, од 7,30 до 15,30 часова.

Ближе информације о Конкурсу могу се добити и на телефон 515-0050, локал 0061.

Погледајте прилог ТВ Галаксија

Претходни Стална поставка Музеја у Такову поново доступна јавности

Leave Your Comment

Пратите нас

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Вести и дешавања

Најновије вести које Вам стижу у поштанско сандуче

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I