Eng

Es

It

Sp

Opštinski Elektronski registar uskoro u funkciji

Opštinski Elektronski registar uskoro u funkciji

Predstavnici opštinske radne grupa na projektu „Unapređenje poslovnog okruženja na lokalnom nivou kroz regulatornu reformu“, a koju čine načelnici odeljenja Opštinske uprave, održali su danas radni sastanak na nekoliko tema po utvrđenom dnevnom redu, a na poziv predsednika opštine Milisava Mirkovića.
Sastankom je presedavala načelnica Opštinske uprave Gorica Petrović, a članove radne grupe o usvojenim pravnim aktima i preporukama za pojednostavljenje i unapređenje administrativnih postupaka koje se odnose na takse i naknade, kao i o drugim temama po dnevnom redu informisao je Predrag Cvetković stručnjak „Optimusa“, centra za dobro upravljanje.
Na početku rada članovi radne grupe se usvojili zapisnik sa predhodnog sastanka, a potom su informisani o usvojenim pravnim aktima kojima se stiče pravni osnov za implementaciju usvojenih preporuka, kroz primenu reformisanih administrativnih postupaka.
Današnjim jednoglasnim usvajanjem preporuka za pojednostavljenje i unapređenje administrativnih postupaka koje se odnose na takse i naknade stiče se još jedan uslov za uspostavljanje Elektronskog registra administrativnih postupaka u opštini Gornji Milanovac na zvaničnoj opštinskoj internet prezentaciji.


Na današnjem sastanku je najavljeno da će se promocija Elektronskog registra za našu opštinu održati početkom septembra meseca za sve opštinske službenike, privredne subjekte, medije i sve zainteresovane po pozivu, a potom će uslediti i primena Elektronskog registra.
Opštinski službenici će već polovinom septembra meseca biti u obavezi da postupaju po novom registru, što se tiče rokova, taksi i svih ažuriranih pravnih akata. Monitoring, odnosno procena napretka projekta i kontrola postupanja po registru biće blagovremeno izvršena, po uspostavljanju primene. Takođe, Cvetković je naznačio da će u to vreme biti formirano i Regulatorno telo koje će voditi računa o ažurnosti registra, u smislu – neki propisi ili obrasci će se menjati, novi unositi, neki izbacivati, tako da će ovo telo vršiti upravljanje novopostavljenim elektronskim registrom. Danas je, predstavnik Optimusa, video bim prezentacijom prikazao samo segment budućeg Elektronskog registra za opštinu Gornji Milanovac, koji je trenutno u izradi.

Podsećamo, ovaj projekat u realizaciji opštine Gornji Milanovac, Stalne konferencije gradova i opština, kao i „Optimusa“, finansira Švajcarski državni sekretarijat za ekonomske poslove – ukupne vrednosti 176.788,00 evra.
Projektom je planirano da posao unosa i obrade obimne dokumentacije traje 18 meseci, tako da je rok ispoštovan i projekat pri samom kraju, a konačan proizvod ovog rada biće Elektronski registar koji ima za cilj pojednostavljenje dugotrajnih i nepotrebno komplikovanih administrativnih procesa i procedura i omogućava bolje poslovno okruženje.

Previous Danas održana sednica Skupštine opštine Gornji MIlanovac

Leave Your Comment

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I