Eng

Es

It

Sp

ORGANSKA HRANA – DOBRA ZA NAS, DOBRA ZA PRIRODU

ORGANSKA HRANA – DOBRA ZA NAS, DOBRA ZA PRIRODU

Pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede,
trgovine, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije
, u organizaciji Instituta „Tamiš“ Pančevo i Deutsche Gessellschaft fuer Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, održana je radionica o organskoj proizvodnji „Bogdanica 2011“. Radionica je rezultat posebnog podprojekta „Zasnivanje demo polja kao podsticaj razvoju organske proizvodnje“, proisteklog iz STAR projekta „Projekat reforme poljoprivrede u tranziciji“, koji finansira Svetska banka.
Na gazdinstvu porodice Bajić u Bogdanici, govorilo se, a na demo poljima i demonstrialo, o multifunkcionalnoj poljoprivredi i tehnologiji proizvodnje ratarskih biljaka na organski način. Organska proizvodnja u Evropi i svetu deo je šire kampanje okretanja zdravijem načinu života i proizvodnji koja čuva ekološke resurse.
Radionici su prisustvovali i predstavnici opštine Gornji Milanovac koji su podržali čitav Projekat, kao i ideju da se ovakve i slične radionice po potrebi organizuju za sve zainteresovane koji žele da se uključe i nauče više o organskoj proizvodnji. Sudeći po velikom broju prisutnih, na teritoriji naše opštine postoji veliko interesovanje za ovaj vid poljoprivredne proizvodnje, što je nada za opstanak sela i vraćanje radnog stanovništva u ruralne sredine.

Претходни „DOBAR DAN KOMŠIJA“

Leave Your Comment

Пратите нас

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Вести и дешавања

Најновије вести које Вам стижу у поштанско сандуче

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I