Eng

Es

It

Sp

Oсми Илиндански сусрети у Каменици

Oсми Илиндански сусрети у Каменици

Месна заједница Дружетићи и основна школа „Иво Андрић“ из Прањана, уз подршку општине Горњи Милановац, Културног центра Горњи Милановац и Туристичке организације Горњи Милановац и ове године, већ традиционално осми пут, организовали су Илинданске дане. Циљ одржавања ове манифестације јесте да се српска култура, језик, традиција и фолклор отргну од заборава.

У име домаћина, учеснике, госте програма и мештане Дружетића и околних села поздравио је директор основне школе „Иво Андрић“ из Прањана Зоран Пантовић, рекавши да ова манифестација треба да буде супротност ријалити програмима који се свакодневно приказују на малим екранима: „Жеља нам је да нашим ученицима, нашој деци покажемо да постоји и друга, лепша страна. Трудићемо се и даље да ова манифестација траје, да сваке године буде све масовнија и успешнија.“

У име општине Горњи Милановац присутне је поздравила заменица председника општине Јадранка Достанић која је овогодишње Илинданске дана прогласила отвореним: „Општина Горњи Милановац активно прати и подржава све културне манифестације које се одржавају посебно на сеоском подручју наше општине и покушавамо да их омасовимо. Тако је и када је реч о овој манифестацији, која после осам године, сваке године има већи број учесника и посетилаца.“

Испред удружења грађана „ГМ еко баланс“ присутнима се обратио Иван Бешлагић који је поздравио учеснике кампа „Извиђачка авантура – Сувобор 2018“ и уједно се захвалио општини Горњи Милановац, Црвеном крсту Горњи Милановац и основној школи „Иво Андрић“ из Прањана који су помогли и подржали одржавање овог кампа.

Прве вечери фестивала, поред културно уметничког програма и наступа фолклорних група КУД „Шумадија“ из Горњег Милановца и КУД „Фра“ из Чачка, наступ је имала и певачка група „Лира“ из Чачка и књижевно друштво „Запис“. Организована су и спортска такмичења, шаховски турнир у јуниорској и сениорској конкуренцији, турнир у стоном тенису и малом фудбалу, као и ликовна колонија. Уважени ликовни уметник из Горњег Милановца, Илија Дражовић, поклонио је заменици председника општине Јадранки Достанић слику са овогодишње ликовне колоније.

Previous Пензионерске картице за најстарије Милановчане

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I