Osnovan je Đački parlament Gornjeg Milanovca

U četvrtak, 22. marta 2012. godine,
u Velikoj sali opštine Gornji Milanovac na inicijativu Učeničkih parlamenata Gimnazije „Takovski ustanak“, Ekonomsko-trgovačke škole „Knjaz Miloš“ i Tehničke škole „Jovan Žujović“ osnovan je Đački parlament Gornjeg Milanovca.
Opština Gornji Milanovac kroz Projekat Međunarodne međuopštinske saradnje pod nazivom „Kultura i volonterstvo“ uspostavila je saradnju sa još 2 opštine iz Srbije – Vrnjačkom Banjom i Prokupljem i 3 opštine iz Norveške – Vefsn, Hatfjeldal i Hemnes. U okviru ovog Projekta razvijena su tri podprojekta i to: Volonterski centar, Škola kulture i Omladinski savet.
Osnovna zamisao Projekta Omladinskog saveta jeste da se pronađu rešenja na pitanje kako se može mladima omogućiti da imaju veći uticaj i više učestvuju u svojoj svakodnevici. Aktivan đački parlament jedna je od veoma bitnih pretpostavki za to.
Đački parlament Gornjeg Milanovca ima 21 poslanika koji su izabrani od strane učeničkih parlamenata osnivača. Nakon Osnivačke skupštine održana je i konstitutivna sednica na kojoj je izabrano i prvo rukovodstvo Parlamenta – Mina Pejović za prvog predsednika, Jelena Ristanović za prvog zamenika predsednika i Luka Mijailović za prvog sekretara Đačkog parlamenta Gornjeg Milanovca.

Previous Osnivanje izdvojenog odeljenja Ekonomskog fakulteta Kragujevac u Gornjem Milanovcu

Leave Your Comment