Eng

Es

It

Sp

Основна школа „Момчило Настасијевић“ ускоро потпуно реконструисана

Основна школа „Момчило Настасијевић“ ускоро потпуно реконструисана

Извођач радова на енергетској санацији и адаптацији основне школе „Момчило Настасијевић“, грађевинска фирма „Југоградња“ д.о.о. из Београда и подизвођач „Тесла системи“ д.о.о. такође из Београда, са радовима су почели 19. јануара, када су уведени у посао. Укупна површина објекта који се санира је 5.269,50м2 , а рок за завршетак је 300 радних дана.

Председник општине Дејан Ковачевић заједно је са заменицом председника општине Јадранком Достанић, директорком школе Драганом Никитовићем и представницима Канцеларије за локални економски развој обишао радове. Шеф градилишта је информисао председника и његове сараднике да се сви радови на реконструкцији школе одвијају по плану.

„Ја сам данас са својим сарадницима обишао градилиште и веома сам задовољан динамиком радова. Значајно је истаћи да су Канцеларија за управљање јавним улагањима и Влада Републике Србије обезбедиле нешто преко 245 милиона динара за потпуну реконструкцију Друге основне школе“ , изјавио је Ковачевић. Он је рекао да је радовима на школи обухваћена потпуна замена кровне конструкције, замена столарије, а предвиђено је и извођене радова на енергетској ефикасности. Када је реч о фискултурној сали предвиђена је потпуна реконструкција, са заменом пода и паркета, а такође мењаће се и кровна конструкција: „Поред овога добијамо и два нова простора. Један је потпуно нов простор у поткровљу ове зграде где ћемо сместити музичку школу и то је простор који никада није коришћен. И оно што је за мене најзначајније, а то је простор где добијамо нову кухињу коју ћемо користити како за ученике ове школе, тако и за сву децу која похађају Предшколску установу „Сунце“. За све њих ће бити обезбеђена храна из централизоване кухиње.“ Председник је појаснио да ће се кухиња простирати на 500м2, да ће бити опремљена потпуно новом опремом и да ће у складу са тим моћи да задовољи све потребе: „Ја се надам да ћемо имати и бољи амбијент за раднике који раде у кухињи, а свакако ћемо имати бољу храну, јер ће имати најмодерније апарате и опрему.“ Када је реч о динамици радова Ковачевић је рекао да је уговором предвиђено да радови трају 300 радних дана: „ Нас су извођачи већ на терену разуверили да ће један део школе моћи да се користи и пре, можда већ и од 1. септембра. Да у нову школску годину, деца која похађају ову школу, крену у матичној школи.“ Први човек Горњег Милановца је похвалио извођаче радова и истакао да су у кратком временском периоду доста тога урадили и изразио је наду да ће макар прва два спрата школе бити годова до нове школске године.

Директорка основне школе „Момчило Настасијевић“, Драгана Никитовић рекла је да је друго полугодиште за ученике ове школе почело тако што ученици првог и другог разреда наставу похађају у касарни, ученици трећег и четвртог разреда наставу похађају у ЕТШ „Књаз Милош“, док су старији разреди пресељени у основну школу „Свети Сава“: „Надам се и извесно је да су се деца лепо уклопила и да су лепо прихватили промену. Знају да ће се брзо вратити у своју школу која ће бити много лепша и опремљенија него што је била раније.“ Како је директорка школе рекла, настава се одвија према утврђеном плану, такмичења се одржавају према предвиђеном календару и нема потешкоћа када је реч о организовању наставног процеса.

Зоран Мијатовић, шеф градилишта рекао је да се са до сада изведеним радовима иде испред предвиђеног: „Урадили смо велики део рушења и уклањања онога што треба да се мења. На тим пословима смо и даље, а почели смо и са постављањем фасадне скеле око објекта.“ Мијатовић је рекао да ће се у наредном периоду кренути са текућим радовима на самом санирању објеката, на замени кровних и на замени зидних облога, као и на постављању нових.

Ови радови се финансирају кроз Државни програм обнове објеката јавне намене у јавној својини у области образовања, здравства и социјалне заштите оштећених или порушених услед поплава и града у мају и јуну 2018. године.

Previous 1. март – Светски дан цивилне заштите

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I