Osvojeno drugo mesto na državnom takmičenju ekipa prve pomoći u konkurenciji Podmlatka Crvenog krsta

Povodom osvojenog drugog mesta na državnom prvenstvu ekupa prve pomoći u konkurenciji Podmlatka Crvenog krsta, zamenik predsednika opštine Miroslav Milovanović upriličio je svečani prijem za predstavnike gornjomilanovačkog podmlatka prve pomoći opštinskog odbora Crvenog krsta, njihove instrukture i sekretara ove organizacije.
– Predstavnici lokalne samouprave i svi gornjomilanovčani su ponosni na vas zbog vašeg izvarednog uspeha, kada ste u konkurenciji od šesnaest ekipa Podmlatka uspeli da budete drugi na ovom državnom takmičenju, rekao je zamenik predsednika opštine Milovanović obraćajući se mladima. Lično čestitam i prenosim vam poruku i predsednika opštine Milisava Mirkovića u kojoj vam poručuje da ga je vest o vašem uspehu izuzetno obradovala, posebno što ste svojim napornim angažovanjem i postignutim rezultatom promovisali Gornji Milanovac u konkurenciji velikih gradova kao jednu relativnu malu sredinu, ali sa očiglednom odlučnom i sposobnom omladinom.
Podsećamo u pružanju prve pomoći u konkurenciji Podmlatka na ovom državnom prvenstvu prvo mesto osvojila je ekipa Crvenog krsta Užica, drugo je osvojila ekipa Crvenog krsta Gornjeg Milanovca, a treće ekipa Crvenog krsta Novog Sada.
U realizaciji ovog državnog takmičenja u Beogradu učestovalo preko 700 volontera Crvenog krsta iz cele Srbije koji se uspešno bave prvom pomoći. Na takmičenju u realističkom prikazu svoje znanje pokazalo je 12 najboljih ekipa Crvenog krsta iz cele Srbije. Umeće u pružanju prve pomoći prikazalo je 16 ekipa Omladine i 16 ekipa Podmlatka Crvenog krsta iz 17 opština i gradova iz cele Srbije. Takmičenje u prvoj pomoći se realizovalo na 16 poligona na kojima su se članovi ekipa prve pomoći takmičili u pružanju prve pomoći i drugim veštinama važnim za volontere Crvenog krsta.

Previous Imenovani direktori Javnih preduzeća čiji je osnivač opština Gornji Milanovac