Eng

Es

It

Sp

Отворена деоница ауто-пута Љиг – Прељина

Отворена деоница ауто-пута Љиг – Прељина

У Такову је данас отворена деоница ауто-пута Љиг – Прељина. Свечаности су присуствовалипредседник Владе Републике Србије Александар Вучић, министар економије Азербејџана Сахин Мустафајев, министри, представници дипломатског кора и бројни гости. Церемонији отварања присуствовао је велики број грађана, из свих делова Србије. Као домаћин скупа, окупљенима се обратио председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић.

„Уважени министри, Ваше екселенције, поштоване колеге градоначелници и председници општина, цењени радници, неимари, грађевинари, уважени гости Горњег Милановца, драги Милановчани.

Огромно ми је задовољство што смо на овај историјски дан за Горњи Милановац и Србију овде у историјском Такову. Месту које је колевка модерне српске државе, месту у којем је велики Милош Обреновић, на Цвети 1815. године, подигао Други српски устанак и кренуо у борбу за Србију ослобођену свих стега и окова.

Чувени индустријалац Хенри Форд својевремено је рекао: „У послу постоји задовољство. Срећа не постоји осим уз схватање да смо нешто постигли“.

Ја сам срећан човек јер смо постигли пуно. Овај ауто-пут гарант је боље будућности јер он значи посао, инвестиције, останак младих. Дугујемо велику захвалност Влади Републике Србије и премијеру Александру Вучићу, јер су препознали значај овакве инвестиције за наше крајеве. За последње три године урађено је километара ауто-пута колико за претходних 30 година.

Изградња ове деонице ауто-пута прва је победа за нашу општину. Друга ће бити када завршимо приступну саобраћајницу, за коју смо већ почели да припремамо потребну документацију и за чију ћемо изградњу, не сумњам, имати подршку Владе Србије и премијера Вучића, као што је то био случај и до сада.

Циљ нам је да поред приступне саобраћајнице, недалеко одавде, изградимо нову индустријску зону, у којој би посао пронашли млади из наше општине и околних места.

Милановачки привредници одавно већ прижељкују изградњу ауто-пута, како би лакше могли да пласирају своје производе и ван граница наше државе и овај ауто-пут ће обезбедити лакши приступ светским тржиштима али и повећање интересовања инвеститора за наше крајеве, јер је добра инфраструктура онај тас на ваги који их привлачи на нашу страну.

Хвала и Републици Азербејџан, председнику Алијеву и радницима Азвирта. Стара Конфучијева изрека каже: „Када радиш за друге, ради тако посвећено као да радиш за себе“, а они су своје знање и енергију уложили у изградњу овог пута и хвала им за то.

Поред Азвирта, било је ангажовано преко 100 домаћих фирми. Хвала и домаћим неимарима који су вредно и марљиво радили на овом пројекту. 40 километара ауто-пута са 66 мостова и 5 тунела значајан је градитељски подухват и они су доказали да су способни за тако велике ствари.

Дугујем огромну захвалност мојим суграђанима, у овим местима кроз која пролази траса ауто-пута. Хвала вам на стрпљењу јер сте умели да препознате значај ауто-пута за читаву Србију. А није било лако издржати машине поред куће сваки дан. Наставићемо да обнављамо локалне путеве који су коришћени приликом изградње ауто-пута.

Ауто-пут не само да ће олакшати путовање и учинити га безбеднијим већ ће побољшати привредни и сваки други развој рудничко-таковског краја. Туристичка понуда овог краја постаће знатно интересантнија страним али и домаћим туристима. Поносни смо на своје историјско наслеђе и раширених руку дочекујемо свакога.

Пуно младих Милановчана стекло је значајно искуство радећи на изградњи ауто-пута и то ће им пуно значити у будућим радним подухватима.

Убрзаним развојем и улагањем, пре свега у Коридоре 10 и 11, Влада Србије показује да јој је регионални развој изузетно битан.

Неколико стотина метара одавде је споменик Милошу Обреновићу на коме су исклесани стихови Љубомира Ненадовића: „Овај грм ће време да осуши и камени стуб да поруши, али Србија вечито стајаће и Милоша име спомињаће“.ЖИВЕЛА СРБИЈА!“

 

(Фото: „Таковске новине“)

Previous Отварање трасе аутопута

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I