Eng

Es

It

Sp

Отворена фабрика намештаја „Јомил инжењеринг“ у Прањанима

Отворена фабрика намештаја „Јомил инжењеринг“ у Прањанима

У Прањанима је свечано отворена модернизована фабрика намештаја предузећа „Јомил инжењеринг“, у власништву генерала Јована Чековића. Фабрика намештаја у Прањанима је од прошле године у власништву „Јомил групе“, а у модернизацију процеса производње до сада је уложено више од милион евра. Према речима генерала Јована Чековића фабрика за сада запошљава 40 радника, а за наредну годину, биће их још више.

„Ми смо ову фабрику од Руса купили за 300.000 евра, а рачунам да смо у унапређење прозводње уложили још око милион. Најављено је око 2.000 кубика дрвне грађе, која је основна сировина за квалитетан почетак производње. Фабрика за сада има 40 радника, до следеће године је у плану да их буде око 100, онолико колико их је некада било“, истакао је Чековић.

Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић, заједно са генералом Чековићем и Ранком Трифуновићем, првим власником фабрике у Прањанима, свечано је отворио нову фабрику намештаја и том приликом истакао да ће локална самоуправа помоћи развој ове фабрике, у оквиру својих могућности.

„Ми ћемо у најскорије време, колико на пролеће, радити рехабилитацију регионалног пута од Такова до Прањана. Са господином Дробњаком већ смо све договорили и првих 7 километара ће бити урађено већ на пролеће, од укупно 20, колико има од Бершића до Прањана. Верујем да ћемо за 2 до 3 године, а можда и раније, успети да рехабилитујемо целу трасу“, рекао је председник Ковачевић.

Фабрика у Прањанима ће наставити да производи комплетан асортиман намештаја који је био заступљен протеклих деценија. У међувремену се само по себи наметнуло покретање још једне производне линије, која је саставни део дрвно-прерађивачке индустрије, а представља новост за Милановчане.

„Следећа фаза је отварање фабрике пелета, јер обрађујемо велике количине трупаца, па је неминовно да нам остају значајне количине дрвног отпатка. Такви остаци ће такође бити корисна сировина за производњу пелета који нам је потребан за грејање производних хала, али и за тржиште”, рекла је Жељка Гутић, директор „Јомил инжењеринга“.

Домаћи купци за сада овај намештај високе класе могу пронаћи у каталозима или салону у Прањанима.

Previous Асфалтиран тротоар код Касарне „Војвода Радомир Путник“

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I