POČELA IMPLEMENTACIJA PROJEKTA „DRUGA ŠANSA“ U OBRAZOVANJU ODRASLIH

Prvi radni sastanak u okviru početka implementacije projekta „Druga šansa – Razvoj sistema funkcionalnog osnovnog obrazovanja odraslih u Srbiji“ koji realizuju Ministarstvo prosvete i nauke Republike Srbije, Opština Gornji Milanovac i OŠ „Momčilo Nastasijević“ Gornji Milanovac, održan je danas, 23. novembra 2011. godine u Velikoj sali opštine Gornji Milanovac u prisustvu Predsednika opštine Gornji Milanovac, tima za realizaciju Projekta na čelu sa Anitom Jakobsone iz Letonije, predstavnika Školske uprave, OŠ „Momčilo Nastasijević“ i ETŠ „Jovan Žujović“ i svih ostalih zainteresovanih lokalnih partnera.
Na sastanku je održana prezentacija koncepta i osnovnih ciljeva Projekta, sa akcentom na njihovu odživost, formulisani su zadaci pojedinih učesnike u implamentaciji i formiran školski tim koji će neposredno sprovoditi aktivnosti Projekta u nastupajućem periodu.
Predsednik opštine Gornji Milanovac, Milisav Mirković, pozdravio je sve prisutne i izrazio nadu da će uz saradnju svih učesnika ovaj značajni Projekat zabeležiti uspeh na zadovoljstvo korisnika – odraslih koji nisu pohađali redovni sistem obrazovanja.
Ovaj projekat finansira Evropska unija, a sprovodi ga Projektni tim za realizaciju Evropske komisije, u saradnji sa konsultantskom kućom „GOPA“ worldwide consultants i Institutom za saradnju Nemačke u oblasti obrazovanja odraslih „dvv“ international. Na lokalnom nivou Projekat je podržala opština Gornji Milanovac i sprovodiće se pod okriljem OŠ „Momčilo Nastasijević“ i ETŠ „Jovan Žujović“.

Previous PREDSEDNIK OPŠTINE POSETIO JEDNU OD PROBA MLADIH MILANOVČANA KOJI IGRAJU „U RITMU EVROPE“

Leave Your Comment