Eng

Es

It

Sp

Почела изградња нове школе у Семедражи

Почела изградња нове школе у Семедражи

Председник општине Милисав Мирковић обишао је јуче започете радове на изградњи нове четвороразредне основне школе у таковском селу Семедраж.

Након упознавања са динамиком и темпом радова, председник је истакао значај овог пројекта, како за житеље овог насеља тако и за нашу општину и изразио подршку Општинској управи општине Горњи Милановац која је носилац инвестиције.

„Веома ми је драго јер школа добија јасне контуре и обрисе чиме је учињен искорак у реализацији овог пројекта. Школа ће допринети квалитетнијем раду и боравку у установи и бољем квалитету живота локалних становника“ рекао је председник.

Подсећања ради, стара основна школа порушена је јер се нашла на траси аутопута Београд – Јужни Јадран и након стицања свих неопходних услова приступило се изградњи нове школе.

У складу са будућим бројем ђака који ће похађати наставу у овој школи договорено је са Министарством просвете да објекат буде монтажни. Такође, предвиђено је да један део објекта буде намењен за потребе месне заједнице.

Извођач радова изградње школе је „Ратко Митровић Construction“ доо из Чачка и укупна вредност уговорених радова прве фазе је 7.774.089 динара без ПДВ-а, односно 9.328.907 динара са ПДВ-ом. Такође, земљиште за изградњу школе обезбедила је Општинска управа.

Previous Ноћ музеја – ноћ Устанка у Горњем Милановцу

Leave Your Comment

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2023 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб одржава и ажурира: АVI SOLUTIONS