Почело асфалтирање улице Милутина Тодоровића Жице

У току су радови на асфалтирању улице Милутина Тодоровића Жице, у делу од улице кнеза Александра Карађорђевића до Основне школе „Десанка Максимовић“.  Радове је, са својим сарадницима обишао председник општине Горњи Милановац, Дејан Ковачевић.

– Данас у потпуности решавамо велике проблеме, које смо имали у улици Милутина Тодоровића Жице, од главне улице до Основне школе „Десанка Максимовић“. Изменили смо комплетну инсталацију, испод саме коловозне конструкције, јер је долазило до пуцања водоводних цеви и сваких петнаест дана била је неопходна санација цеви и поновно затварање и отварање улице, тако да, овим асфалтирањем завршавамо комплетан посао за ово велико насеље. Пре свега, ово радимо за нашу децу који похађају ову школу. У плану је реконструкција Основне школе „Десанка Максимовић“, а ми смо овде поставили довољан слој асфалта, тако да када камиони који буду овуда пролазили, приликом радова на реконструкцији школе, неће оштетити ову коловозну конструкцију. Захваљујем се извођачима радова, који заиста напорно раде последњих пар месеци, како би урадили све што је планирано за ову годину – изјавио је Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац.

Радосав Марјановић, надзорни орган, осврнуо се на ток радова и њихову комплексност:

– Задовољан сам током радова и захваљујем се извођачу који је испоштовао све рокове, иако нас је пратило врло лоше и кишовито време и иако су радови били комплексне природе. Вршени су ископи, са заменом водоводне инсталације и ПТТ прелази. Успели смо све да стабилизујемо. Данас се управо асфалтира коловоз са прикључним крацима, а сутра је у плану да завршимо тротоаре – рекао је Марјановић.

Извођач радова је „Свин“ д.о.о. Горњи Милановац.

КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ

Previous Фондација „Човекољубље“ донирала опрему за деловање у ванредним ситуацијама