POČINJE VELIKO PROLEĆNO UREĐENJE GORNJEG MILANOVCA. UKLJUČIMO SE SVI!

Ovih dana predstoji nam velika akcija uređenja gradskog i seoskog područja u okviru redovnog prolećnog sređivanja i priprema za proslavu Dana opštine Gornji Milanovac. Danas je, na radnom sastanku koji je organizovao Predsednik opštine, razmatran plan aktivnosti sa predstavnicima Opštinske uprave, inspekcija, javnih preduzeća za izgradnju opštine, puteva, komunalnog, mesne zajednice i Mupa-a. Tako, prema utvrđenoj dinamici sledi detaljno čišćenje i pranje ulica, prolećno potkresivanje i zamena oštećenih stabala, saniranje putne i distributivne mreže, uređenje javnih travnatih površina i dečjih parkova, odlaganje neprimereno odbačenog otpada i ostale aktivnosti koje treba da doprinesu prolećnom ulepšavanju i održavanju prepoznatljivog pečata Gornjeg Milanovca kao čiste i uređene opštine. Neke od ovih aktivnosti već se užurbano sprovode, kad god vremenske prilike to dozvole.
Sve planirane aktivnosti obavljaće se širom opštine uključujući i seosko područje i veća naselja Pranjani i Rudnik. U gradu se, krajem ovog ili početkom narednog meseca očekuje nastavak radova na rekonstrukciji trotoara u ulici Kneza Aleksandra, za koje je postupak javne nabavke za izvođenje radova pri kraju.
Kako je rečeno na sastanku, zadaci koji su u okviru uređenja povereni nadležnim službama i ustanovama, već su počeli da se realizuju, a prisutni su i ove godine uputili zajednički apel građanima, privrednim subjektima, udruženjima i organizacijama da samostalno urede prostore ispred svojih objekata, kako bi opština Gornji Milanovac na radost svih, čista, ulepšana i umivena zasijala u prvim toplim danima.

Previous TURNIR U MALOM FUDBALU U ČAST DANA OPŠTINE I DANA VOJSKE SRBIJE