Eng

Es

It

Sp

Подељено више од половине припремљених пакета на сеоском подручју

Подељено више од половине припремљених пакета на сеоском подручју

Подела пакета за најугроженије Милановчане старије од 65 година, почела је јуче. Локална самоуправа обезбедила је више од 6000 пакета, а прво је почела подела на сеоском подручју. У више од 50 посто месних заједница пакети су допремљени током јучерашњег и данашњег дана, а заједно са волонтерима и запосленима у јавном сектору овај посао ће наредних дана бити настављен и у градском подручју.

„Желим да се захвалим свима који су учествовали у прављењу пакета, није било лако, а још теже је поделити на сваку адресу“, каже Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац и захвалио се свим старијим суграђанима који се придржавају мера Владе Републике Србије и прате оно што ради локална самоуправа.

„На овај начин желимо да им донекле олакшамо дане у изолацији, а наши волонтери, запослени у Општинској управи , Црвеном крсту, Нивеус тиму свакодневно одговарају на више стотина позива суграђана да им се достави храна, лекови, да се уместо њих подигну пензије и све то успешно реализујемо од дана када траје ванредно стање“, истакао је Ковачевић и додао „На самом почетку пакете помоћи поделили смо социјално најугроженијим категоријама становништва, који су на евиденцији Центра за социјални рад и Црвеног крста. У међувремену су се јавиле самохране мајке, људи који су у неком предходном периоду остали без посла или су имали посао на одређено време, па је за њиховим ангажовањем престала потреба. Сваком ко се обрати, изаћи ћемо у сусрет и помоћи без обзира којој категорији припада“, закључио је Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац.

Previous Рачуни општине Горњи Милановац за уплату донација за помоћ у борби против епидемије болести Цовид-19 код Управе за Трезор

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I