Podruznica Drustva srpsko-ruskog prijateljstva u Gornjem MilanovcuI

Predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković, podržao je inicijativu za formiranje podružnice Društva srpsko-ruskog prijateljstva u Gornjem Milanovcu, predloženu na sastanku sa predsedništvom Društva srpsko-ruskog prijateljstva regionalnog centra zapadna Srbija-Čačak i predstavnika inicijativnog Odbora za formiranje podružnice ovog društva u Gornjem Milanovcu.
Obzirom da opština Gornji Milanovac ima dugogodišnju dobru saradnju sa Ambasadom Rusije, pospešena istorijskom povezanošću sa spomen kompleksom Brdo mira, gde se nalazi kosturnica poginulih 408 crvenoarmejaca u borbama za oslobođenje Čačka i Gornjeg Milanovca, a dodatno što je u poslednje vreme sve više izražena privredna saradnja gornjomilanovačkih privrednika na ruskom tržištu i obrnuto, dovoljni su razlozi za formiranje gornjomilanovačke podružnice Društva srpskog i ruskog naroda, rečeno je na sastanku.
Prema rečima predsednika ovog društva za regionalni centar zapadna Srbija Dragana Logvinov i direktora društva Aleksandra Uroševića, konstitutivna-izborna Skupština Srpsko-ruskog društva, biće održana 30. marta, gde će se formirati i potvrditi pripadanje gornjomilanovačke podružnice regionalnom centru zapadna Srbija sa sedištem u Čačku.
Na sastanku su prisustvovali i Snežana Ašanin etnolog Narodnog muzeja u Čačku i Miloš Kapetanović iz gornjomilanovačkog književnog kluba „Zapis“.

Previous Sastanak sa predstavnicima Opšteg udruženja preduzetnikaI

Leave Your Comment