Eng

Es

It

Sp

POKLON RADNIKA UMETNIKA PREDSEDNIKU OPŠTINE GORNJI MILANOVAC

POKLON RADNIKA UMETNIKA PREDSEDNIKU OPŠTINE GORNJI MILANOVAC

Predsednik opštine upriličio je danas, 23. Juna 2011. godine prijem članova Udruženja radnika umetnika Srbije, radi razgovora o predstojećim planovima ove vredne zajednice i daljoj saradnji sa lokalnom samoupravom.
Radojko Solujić, predsednik ovog po mnogo čemu jedinstvenog Udruženja, predao je na poklon Predsedniku opštine umetničku sliku – pejzaž, koji je naslikala mlada umetnica, Verica Brković, inače po profesiji diplomirani pravnik. Poklon je izraz zahvalnosti Udruženja za finansijsku pomoć i podršku lokalne samouprave. Prijemu su prisustvovali i Marko Lazarović, mladi automenaničar koji pravi jedinstvene skulpture od kovanog gvožđa, zatim Đurđa Pavković, Milosav Stefanović i Bogoljub Jovanović.
Udruženje radnika umetnika proisteklo je iz Likovne kolonije radnika tada „Crvene zastave“ u Kragujevcu, koja je osnovana davne 1977. godine, da bi 2004. godine uz finansijsku podršku Milanovačkog FAD-a preraslo u Udruženje radnika umetnika u kome su svoje mesto našli i članovi tadašnjeg Udruženja zanatlija. Udruženje broji preko 150 članova iz Srbije i zemalja sa prostora bivše Jugoslavije, a među njima ima ljudi svih profesija, uzrasta i umetničkog senzibiliteta.
U subotu, 25. Juna 2011. godine, umetnici članovi Udruženje učestvovaće na izložbi u Kruševcu posvećenoj Etno stvaralaštvu.

 

Претходни IGUMANIJA MANASTIRA VRAĆEVŠNICA U POSETI PREDSEDNIKU OPŠTINE GORNJI MILANOVAC

Leave Your Comment

Пратите нас

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Вести и дешавања

Најновије вести које Вам стижу у поштанско сандуче

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I