Eng

Es

It

Sp

Помоћ лицима у стању социјалне потребе

Помоћ лицима у стању социјалне потребе

Акцијом општине Горњи Милановац јуче је започето додељивање помоћи за стотину корисника у стању социјалне потребе за коју је издвојено 500.000 динара буџетских средстава, према евиденцији лица у стању социјалне потребе.

У овој акцији су активно учествовали представници Одељења друштвених делатности, Одељења за послове месних заједница, запослени у Центру за социјални рад и активисти Црвеног крста, који су уједно и чланови надлежне општинске Комисије за решевање захтева лица у стању социјалне потребе.

Евидентирана су лица у стању социјалне потребе односно стара, болесна и изнемогла лица која живе на градском и сеоском подручју.

План ове акције је првенствено обилазак лица на сеоском подручју, који се скоро никада нису обратили за помоћ надлежним установама и који углавном живе у неадекватним условима за живот. С обзиром да се ова лица из сопствене скромности не обраћају за помоћ и нису евидентирани у надлежнним службама, посао пописа ове категорије становништа извршила је Општинска управа и надлежне установе уз пуну подршку председника месних заједница уз сарадњу житеља села горњомилановачке општине.

У записнику чланова Комисије, који су били јуче у посети тих лица на терену, евидентиране су забрињавајуће чињенице под којим околностима и условима живе те особе. Такође, изразито је приметно осећање среће тих људи превенствено због посете, а тек онда због добијеног новца у вредности од 5.000 динара по кориснику.

Иначе, при Општинској управи уназад већ неколико година делује Комисија за решевање захтева лица у стању социјалне потребе по општинском Правилнику у којем је прописано да ова категорија становништва по прецизираним критеријумима може поднети захтев за једнократну финансијску помоћ четири пута годишње за набавку лекова, основних животних намирница, школског прибора и сличних потребштина. За ове намене опредељено је овогодишњим буџетом 4.294.000,00 динара.

Претходни Након молбе основаца састанак са општинским руководством

Leave Your Comment

Пратите нас

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Вести и дешавања

Најновије вести које Вам стижу у поштанско сандуче

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I