Eng

Es

It

Sp

Породица Козодер из Теочина добила асфалт до свог дома

Породица Козодер из Теочина добила асфалт до свог дома

Након успешно завршених радова на асфалтирању некатегорисаног пута дужине 400 метара у засеоку Живановићи, радови у Месној заједници Теочин се настављају. Тако је и засеок Козодери, пут ка Драгиши Козодер, добио 350 метара асфалта. Вредност радова је око 2 милиона динара, извођач радова је „АР Градња“, а у финансијској реализацији радова учествовали су локална самоуправа и грађани, у односу 3:1.

Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић обишао је радове и породицу Козодер и том приликом нагласио да је за две године у путну инфраструктуру у Месној заједници Теочин издвојено око 10 милиона динара. Такође, исказао је велико задовољство посетом породици Козодер, која се бави пољопривредом и подсетио на велике субвенције које општина Горњи Милановац издваја за пољопривреду, али и инфраструктуру, како би помогла младима који остају на селу.

„Ове године определили смо преко 300 милиона динара за инфраструктуру и покушавамо да та средства равномерно распоредимо. Видим да је породица Козодер презадовољна квалитетом урађеног асфалта, а наставиће и да шире пољопривредну производњу. Разговарао сам и са млађим нараштајима, користе субвенције од општине када је у питању аграрна политика. Као што знате имамо 50 милиона динара годишње за субвенције пољопривредним произвођачима, а ту суму ћемо сваке наредне године увећавати за 10 посто. Останак људи на селу значи живот за Србију, сваки динар уложен у пољопривреду враћа се двоструко држави, и од тога може да се развија даље и село и читава наша општина“, истакао је председник Ковачевић и додао да је остало још око 12 путних праваца да се заврши на сеоском подручју, чиме ће се све што је планирано, успешно и реализовати. Такође, он је најавио да је у припреми и нови буџет: „У припреми је нови буџет, ових дана ћемо да направимо и јавну расправу о буџету да видимо шта грађани мисле у шта треба највише улагати. Добили смо много новца од државе и зато можемо ми са локалног нивоа наше новце да улажемо највише у путну инфраструктуру, да покушамо да до сваке куће у селу доведемо асфалтни пут, да имају здраву пијаћу воду, струју, да би могли да наставе нормалан живот на селу“.

Породица Козодер, која је добила асфалт до свог дома, веома је задовољна успешно завршеним радовима.

„Више од 40 година очекујемо асфалт. Хвала локалној самоуправи која је помогла да се ово оствари. Овај пут нам пуно значи, моја унучад сад иду аутобусом у школу“, рекао је Радоња Козодер.

Председник Месне заједнице Теочин Александар Пауновић истакао је да је од прошле године, откад је на челу Месне заједнице, доста тога урађено.

„Прошле године смо урадили три путна правца, ове године такође, урадили смо трпезарију на сеоском гробљу, малу реконструкцију водовода, купљена је нова пумпа за село која напаја водовод Теочин-Брезна. Имамо доста планова, циљева и трудимо се да изађемо у сусрет свим мештанима “, рекао је Пауновић и додао им општина доста помаже субвенцијама у пољопривреди.

Previous Нов асфалт у Месној заједници Теочин

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I