Eng

Es

It

Sp

Посета Гојној Гори

Посета Гојној Гори

У оквиру редовних активности обиласка месних заједница са територије наше Општине, а у циљу испитивања потреба локалног становништва и планирања активности за реализацију током наредне буџетске године, Председник Општине Милисав Мирковић је са својим сарадницима – директором Јавног предузећа за путеве Јовицом Царевићем и начелником Одељења за месне заједнице Трифуном Пауновићем обишао најудаљеније горњомилановачко насеље – Гојну Гору.

Окупљени мештани били су, као и увек, највише заинтересовани за улагања у путну инфраструктуру која је предуслов за лакшу комуникацију са осталим делом општине, али и за област телекомуникација, изградње верских објеката, област водоснабдевања и друге области.

Ово насеље по последњем званичном попису броји 610 становника, а подсећања ради у претходних пет година улагања локалне самоуправе у инфраструктуру ове месне заједнице износе око 18 милиона динара, од чега је близу 15 милиона инвестирано преко ЈП за путеве општине, већином за одржавање, санацију и асфалтирање локалних и некатегорисаних путева, као и одржавање канала уз ове путеве. У оквиру овог износа значајна средства издвајају се и за зимско одржавање и чишћење путева од снега што су проблеми са којим се суочавају сва планинска села.

Кроз анализу досадашњих улагања тежи се да се приступи оптималном искоришћавању буџетских средстава уз уважавање специфичности потреба које прате насељена места у ободним крајевима наше општине, удаљена од административног и здравственог центра.

Previous Одржана 83. седница Општинског већа општине Горњи Милановац

Leave Your Comment

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I