Eng

Es

It

Sp

Посета Месној заједници Брђани

Посета Месној заједници Брђани

Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић и директор Јавног предузећа за изградњу општине Божидар Вучетић обишли су радове на изградњи водовода у Брђанима.

„Водовод Брђани се гради, нажалост, веома дуго, још од 2006. године, јер није било слуха да се за Брђане направи један квалитетан водовод који би цело место напајао рзавском водом. Ми смо, по ступању на дужност, ребалансом буџета определили 4 милиона динара за завршетак радова,уз 2 милиона динара колико је определила Месна заједница.Рок за завршетак радова је 25. новембар, али по овоме што видим, како се ради, може се очекивати да радови буду завршени и раније. Желим овом приликом да честитам мештанима Брђана што ће напокон добити рзавску воду“ , истакаo је председник општине приликом обиласка радова у Брђанима.

Вредност радова износи 6 милиона динара. Пројектом су обухваћени радови примарног водовода и изградња резервоара у 5 висинских зона.

„Налазимо се у петој висинској зони, поред резервоара број 5, који има запремину 25м3 и који ће напајати засеок Божовићи. У плану нам јеи завршетак резервоара број 4, који је са друге стране магистрале, који ће напајати висинске зоне 3 и 4, тако да ћемо успети ове године да приведемо пројекат крају и омогућимо да домаћини, који су склопили уговор са Месном заједницом и измирили своје обавезе, могу несметано да се прикључе на рзавски водовод“ , рекао је директор Јавног предузећа за изградњу општине Божидар Вучетић.

„Дошло је на ред да се раде више зоне, добили смо 4 милиона динара од општине и имали смо 2 милиона динара сопствених средстава. Надам се да ће бити нових прикључака од којих ћемо наставити са улагањима. Циљ нам је да се вода пусти у све зоне. У првој зони су прикључени школа, Дом и већи број домаћинстава. Сада ћемо имати и ове више зоне и надам се нове учеснике у доплати, што би нам помогло да завршимо комплетан водовод“ , истакао је Горан Кићановић, председник Месне заједнице Брђани.

Општина Горњи Милановац је, у последњих неколико месеци, уложила знатна финансијска средства за побољшање водоводне инфраструктуре. Завршени су водоводи у Семедражи, Теочину, Брезовици и Бершићима. Водовод у Брђанима само је наставак инвестиција у овој области.

Previous Обавештење за јавност

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I