Poseta Opštini Kumanovo u Makedoniji

Delegacija Opštine Gornji Milanovac koju su činili Predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković i šef kabineta predsednika opštine Dragan Nedeljković bila je u službenoj poseti opštini Kumanovo u Makedoniji 10. i 11. novembra 2012. godine.
Svrha posete ovoj bratimljenoj opštini Opštine Gornji Milanovac jeste obeležavanje Dana oslobođenja i Dana opštine Kumanovo. Reč je o uzvratnoj poseti Kumanovu čiji predstavnici tradicionalno prisustvuju obeležavanju Dana opštine Gornji Milanovac. Tim povodom delegacija Opštine Gornji Milanovac je zajedno sa delegacijama iz ostalih bratimljenih opština i gradova sa opštinom Kumanovo (Vranje, Čukarica, Bijeljina, Banjaluka i druge) prisustvovala Svečanoj sednici Skupštine opštine Kumanovo povodom obeležavanja 68 godina od oslobođenja tog makedonskog grada i položila cveće na spomenik poginulim borcima u Drugom svetskom ratu.
Tokom boravka u Kumanovu, delegacija Opštine Gornji Milanovac položila je cveće na Spomen-kosturnici na brdu Zebrnjaku, monumentalnom i trijumfalnom spomen obeležju podignutom u slavu i čast poginulim srpskim vojnicima tokom Kumanovske bitke u Prvom balkanskom ratu 1912. godine, koja je označila početak oslobođenja Jugoistočne Evrope od Osmanskog carstva.

Previous U Gornjem Milanovcu održana prezentacija proizvoda Kompanije „Paragraf“ i mini savetovanje za zaposlene iz budžetskog sektora

Leave Your Comment