Eng

Es

It

Sp

Посета Пробиштипу

Посета Пробиштипу

Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић и заменица председника Јадранка Достанић посетили су, на позив председника општине Тонија Тоневског, општину Пробиштип у Македонији, где су присуствовали обележавању Дана општине и Дана рудара, што је уједно и слава града. Рударство је област која додатно повезује две општине јер су инжењери из Пробиштипа били међу првим стручњацима који су посетили предузеће „Рудник и флотација Рудник д.о.о.“ након приватизације и пренели своја стручна знања.

У циљу представљања општине Горњи Милановац и изван граница Републике Србије, један од корака је и ова посета општини Пробиштип, у суседној Македонији.

Две општине имају потисан Меморандум о културној сарадњи из 2012. године а председници општина договорили су се да се интензивирају састанци представника две општине како би се у најскорије време потписао Протокол о братимљењу Горњег Милановца и Пробиштипа, чиме би се додатно ојачале везе између две општине, њихових становника као и везе два народа.

Председник општине састао се са руководиоцима фабрике акумулатора ТАБ-МАК д.о.о. из Пробиштипа у циљу ширења привредне сарадње и том приликом договорено је да у скорије време група привредника из Пробиштипа посети нашу општину.

Председник општине Дејан Ковачевић захвалио је домаћинима на изузетно срдачном пријему и уједно позвао представнике општине Пробиштип да дођу у Србију и посете општину Горњи Милановац, где су увек радо виђени гости.

Previous Телеграм саучешћа

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I