Potpisan međuopštinski ugovor u Vrnjačkoj Banji

Međuopštinski ugovor o saradnji na projektu „Dobar dan komšija“, potpisali su danas u Vrnjačkoj Banji predsednici opština Gornji Milanovac, Prokuplje, Trstenik i Vrnjačka Banja.

Vrednost projekta „Dobar dan komšija“ iznosi 365.095 eura, od čega 90 % finansira Evropska Unija, dok 10% obezbeđuje opština. Projekat traje 20 meseci, a obaveza potpisnica je implementacija socijalnih usluga za osobe sa posebnim potrebama i njihove roditelje, u skladu sa novim Zakonom o socijalnoj zaštiti.
Opština Vrnjačka Banja je nosilac projekta, dok su ostale opštine korisnici projekta. Od usluga koje se implementiraju izdvojene su „Pomoć u kući“ i „Predah“, gde se NVO različitim sadržajima, aktivnostima i uslugama u toku dana, posvećuju deci sa posebnim potrebama i tako odmenjuju roditelje.
Nakon svečanog potpisivanja, prisutni su učestvovali u prvoj formalnoj prezentaciji projekta „Dobar dan komšija“ doniran sredstvima Evropske unije, namenjen deci sa invaliditetom, a koji ima za cilj da postavi i ojača pet usluga socijalne zaštite u opštinama Gornji Milanovac, Prokuplje, Trstenik i Vrnjačka Banja.
U okviru ovog međuopštinskog projekta Opštini Gornji Milanovac, odobrena je nabavka vozila koje će omogućiti stručnim licima da dođu do ruralnih područja. Sredstva za socijalne namene dobile su još četrdeset i jedna opština u Srbiji, s tim što je konzorcijum od četiri opštine, potpisnice današnjeg Ugovora, delegacija Evropske unije najbolje bodovala.

Pozdravnu reč prisutnima uputio je predsednik opštine Vrnjačka banja, a nakon održane prezentacije, govorili su svi potpisnici ugovora, predsednici opština Gornji Milanovac, Prokuplje i Trstenik.

Previous Dani polja krompira u Koštunićima