Eng

Es

It

Sp

Потписан Протокол о сарадњи за 2021. годину

Потписан Протокол о сарадњи за 2021. годину

“Србија у ритму Европе” је музичко такмичење, највеће ове врсте у Србији и има за задатак да представи земље Европе и децу која певају на матерњим језицима европских земаља. Игор Карадаревић, директор манифестације “Србија у ритму Европе” и Дејан Ковачевић, Председник општине Горњи Милановац потписали су данас Протокол о сарадњи, за следећу годину. Карадаревић је овом приликом истакао да је на жалост ово једини телевизијски формат за децу који је екранизован, и да би требало да их буде много више на телевизијама са националном фреквенцијом. Сарадњу са општином Горњи Милановац у предходном периоду, оценио је као одличну.

– „Србија у ритму Европе“ и општина Горњи Милановац дали су јачину и ветар у леђа новим, младим нараштајима узраста од 12-20 година. Померили смо старосну границу и тиме ћемо покушати да задржимо омладину која треба да живи у Горњем Милановцу, јер видимо да се из године у годину неке нове лепе ствари дешавају у овом граду. Ми који дођемо са стране то видимо и одушевимо се. Имајући у виду земље које смо до сада представили Холандију, Шведску, Норвешку и друге, председник општине и наш тим, ставили смо на разматрање која ће то следећа европска држава бити а одлука ће бити донета за неколико седмица – нагласио је Игор Карадеревић, директор манифестације „Србија у ритму Европе“.

Овогодишњи победник такмичења је група „Бандидо“ из Чачка, па ће град на Морави биди домаћин овог престижног такмичења 2021. године. Карадеревић каже да је са градоначелником града Чачка договорено нешто што до сада није виђено у оквиру „Србије у ритму Европе“, а тим поводом недавно је Чачак посетио и шпански амбасадор.

– Прелепо је видети да два суседна града овако добро сарађују и подржавају децу у оваквом телевизијском формату и волео бих да видим још доста комшијских градова на следећем такмичењу – каже Игор Карадаревић и додаје да ће учествовати и представници Сомбора, Новог Сада, Суботице, Ниша, Пирота, Бабушнице и других градова.

– Од великог је значаја радити са децом, на њиховој едукацији, научити их како се понаша на телевизији посебно у формату који има милионски аудиторијум, јер се осим у Србији емитује и у другим земљама Европе –истакао је директор такмичења.

-Дејан Ковачевић, председник оптшине Горњи Милановац изразио је велико задовољство што је потписан Протокол о сарадњи са представницима манифестације „Србија у ритму Европе“, за следећу годину.

-Ово је већ традиционална манифестација на којој деца из Горњег Милановца учествују, и презадовољан сам, не само учешћем већ и пласманом наше деце, чиме се још једном доказује да наш град има доста младих талентованих за певање, а посебно је значајно јер је то формат где се пева на језику државе домаћина. До сада наша деца певала су на норвешком, данском, холандском језику и било је прелепо слушати. Такође, желим да честитам групи „Бандидо“ из Чачка, младим девојкама које су победиле ове године на такмичењу, и да кажем да се радујемо што ћемо учествовати и надметати се следеће године баш у Чачку. Морам да на нагласим да осим деце из Горњег Милановца које сам пратио од самог почетка , чачански представник је имао фантастичан наступ и потврђује оно што је Игор малопре рекао да ће у Чачку бити најбољи спектакл који је до сада овде виђен када је у питању „Србија у ритму Европе“ – закључио је Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац.

 

Previous Набавка и постављање мобилијара за потребе уређења шеталишта поред Деспотовице у Горњем Милановцу

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I