Potpisan ugovor o izgradnji sportsko-rekreativnog centra

Gradnja modernog sportsko-rekreativnog centra u Gornjem Milanovcu, po svetskim standardima, ozvaničena je 2. avgusta, a ugovor su potpisali predsednik opštine Dražimir Marušić i Aljoša Manfreda, vlasnik slovenačko-italijanske korporacije “Manferda” koja je, između ostalog, specijalizovana za gradnju sportskih dvorana. Ugovor je potpisan samo nedelju dana nakon parafiranja Sporazuma o namerama, odnosno obostrano potvrđene saglasnosti o postojanju zajedničkog interesa izgradnje i korišćenja sportske dvorane sa pratećim sadržajima. Inače, opština Gornji Milanovac urbanističkim planom ima opredeljenu i u visokom stepenu pripremljenu lokaciju za sportski centar, kao i spreman Detaljan plan regulacije. Prema odredbama ugovora, vrednost investicije je oko dva miliona evra, a rok za završetak od 10 do 12 meseci. Predviđeno je da sportski centar ima dvoranu od 2.153 kvadrata i tribinu od 1.700 sedišta za gledaoce, a u poslovno-sportskom aneksu od 740 kvadrata biće: fitnes centar, sale za aerobik, masažni studio, kafe bar, velnes centar sa saunom, solarijum, đakuzi i sobe za spavanje.

– Svi dosadašnji projekti kao što su “Rzav”, gasifikacija grada i prečistač otpadnih voda su se “pozlatili”, pa ne sumnjam da će tako biti i sa sportskom halom koja je potrebna ovoj sredini. Za gradnju hale građani su se izjasnili samodoprinosom i to niko ne može osporiti. Kao izvršni organ sam dužan da to realizujem , mada je očigledno da postoje oni koji pokušavaju da miniraju. Dakle, imamo samodoprinos i mogućnost da u gradnju objekta usmerimo i deo budžetskih sredstava, ali u ovom trenutku nemamo novca i zato smo iskoristili spremnost partnera da sa oko dva miliona evra finansira halu, a mi ćemo uložena sredstva otplaćivati na pet godina u deset šestomesečnih rata, sa vrlo povoljnom kamatom. Zavisno od bankarske garancije, imaćemo i grejs period, ne kraći od šest meseci, a nadamo se da će biti godinu dana, što bi do dva odsto umanjilo ugovorenu cenu- rekao je predsednik Marušić po potpisivanju ugovora, sa željom da “sportski centar vrvi od života i mladosti”.

Aljoša Manfred, vlasnik “Manfrede”, izrazio je zadovoljstvo saradnjom sa našom Opštinom. Obećavši da će sportska dvorana na najtransparentniji način biti završena u što kraćem roku, dodao je “Danas možemo da slavimo, a već sutra krećemo na posao.” Prema rečima Milana Mrđe, direktora predstavništva “Manfrede” za područje Srbije, uložena sredstva vartiće se u razumnom roku i upravo “to je razlog što smo ušli u posao sa opštinom Gornji Milanovac”

-Ovo je naš prvi posao i biće najbolji sto posto, a nadamo se da ćemo na ovom tržištu razviti ovakav vid zajedničke investicije u izgradnji sportskih hali. Gradnja uz učešće privatnog kapitala može da se primeni na mnogo šire oblasti izgradnje opštinske infrastrukture-potvrđuje Mrđa.

Previous Opština preuzela Klub Vojske SCG

Leave Your Comment