Eng

Es

It

Sp

Потписан уговор са извођачем радова на изградњи моста на Дичини

Потписан уговор са извођачем радова на изградњи моста на Дичини

Данашње свечано потписивање уговора са изабраним извођачем радова, означило је крај неизвесности за мештане Брђана који су још у поплавама 2014. године остали без главне саобраћајне везе са Горњим Милановцем, због тешког оштећења моста на Дичини у овом месту.

Председник општине Милисав Мирковић посебно се захвалио становницима Брђана на показаном стрпљењу и разумевању, а потом честитао је Бојану Старецу директору Мета Балкан из Београда, на закљученом уговору и пожелео да посао на изградњи моста у Брђанима буде завршен брзо и квалитетно.

Предмет уговора чија вредност износи 20.641.643,00 динара без ПДВ-а је изградња потпуно новог моста преко реке Дичине на локалном путу у селу Брђани, на месту постојећег који је током поплавног таласа у мају 2014. године тешко оштећен. Стари мост као и бетонски стубови (темељи) биће демонтирани и срушени и на том месту направљен нов армирано-бетонски мост.

Предузеће Мета Балкан ће радове изводити у групи извођача коју поред њега чине и Интрамонт и ГП Компресор ИНГ, оба из Ваљева и београдско ГИП Конструктор, који имају велико искуство на сличним пројектима у нашој земљи, пре свега у Ваљевском крају где су после поплава у 2014. години изградили више мостова.

Пројектну документацију за изградњу сачинио је Саобраћајни институт „ЦИП“ а изградња се финансира из средстава Фонда солидарности Европске уније и треба да се оконча у року од 60 дана рачунајући од дана увођења у посао.

   

Подсећања ради, одмах након оштећења моста у Брђанима постигнут је договор да грађевинско предузеће „Планум“ изврши санацију оштећења моста јер је исти интензивно користило за потребе изградње Коридора 11, а да Општина Горњи Милановац за потребе санације обезбеди потребну пројектну документацију. Општина Горњи Милановац обезбедила је пројекат санације моста током прошле године. Међутим, како су у међувремену настала нова оштећења на мосту, констатовано је да мост није могуће санирати и да стога треба приступити изградњи новог моста преко реке Дичине у Брђанима. Општина Горњи Милановац у сарадњи са Канцеларијом за помоћ и обнову поплављених подручја обезбедила је финансијска средства за изградњу моста у Брђанима из Фонда солидарности Европске уније.

Previous 53 нова уговора са пољопривредницима

Leave Your Comment

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2023 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб одржава и ажурира: АVI SOLUTIONS