Eng

Es

It

Sp

Потписани уговори о додели бесповратних средстава задругама

Потписани уговори о додели бесповратних средстава задругама

Председник општине Дејан Ковачевић потписао је данас са министром без портфеља задуженим за регионални развој и рад јавних предузећа Миланом Кркобабићем уговоре о додели бесповратних средстава која се додељују задругама на основу Конкурса који је расписало ово министартво у оквиру спровођења програма за равномерни регионални развој који је усвојила Влада Републике Србије.

Овог пута средства у износу од по 50 хиљада евра су добиле земљорадничка задруга „Прањанка“ из Прањана, земљорадничка задруга „Агробобица“ из Горњег Милановца и воћарска задруга „Шилопај“ из Шилопаја. У претходном циклусу средства из овог програма у истом износу добила је земљорадничка задруга из Угриноваца чији чланови су се определили да новац уложе у пластеничку производњу, а у ту сврху је постављено 23 пластеника.

У претходне две године на територији општине Горњи Милановац основано је укупно седам задруга.

Поводом потписивања уговора и добијених средстава председник Ковачевић честитао је новооснованим задругама и пожелео им да добијена средства искористе на прави начин како би пољопривреда наше општине наставила да иде узлазном путањом.

Previous Саопштење за јавност

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I