Eng

Es

It

Sp

Потписани уговори за доделу бесповратних подстицајних средстава за пољопривреду

Потписани уговори за доделу бесповратних подстицајних средстава за пољопривреду

Пољопривредници општине Горњи Милановац, који су испунили услове општинског конкурса о додели бесповратних средстава за пољопривреду, потписали су данас са председником општине Милисавом Мирковићем уговоре о додели бесповратних подстицајних средстава за пољопривреду.

Овом приликом, председник општине са својим сарадницима уприличио је пријем пољопривредницима и честитао на добијеним средствима са жељом да одобрена средства допринесу унапређењу пољопривреде на горњомилановачкој територији, а што је и замисао по Програму подстицаја општинске аграрне политике.

Поводом изузетног интересовања пољопривредних произвођача, на последњој седници Општинског већа а потом и седници Скупштине општине, усвојен је трећи ребаланс, којим је у намене субвенција за пољопривреднике, поред првобитно опредељених средстава у износу од 13.950.000,00 динара, одобрено је додатних 15.000.000,00 динара.

„Иако је било планирано да ће конкурс бити отворен до утрошка планираних средстава, с обзиром на потребе морали смо извршити ребаланс општинског буџета и обезбедити још средстава у ове сврхе. Желимо да помогнемо људима који живе на селу и који желе да се врате у руралну средину“ рекао је председник Милисав Мирковић.

   

Данас је потписано осамдесет и девет уговора о додели бесповратних подстицајних средстава за пољопривреду укупне вредности 3.289.407,17 динара.

Наредне седмице наставиће се потписивање уговора са пољопривредним произвођачима који су поднели захтев за подстицајна средстава.

Previous Бронза за нашу суграђанку Данијелу Минић

Leave Your Comment

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I