Eng

Es

It

Sp

Повећана опасност од настанка пожара на отвореном простору

Повећана опасност од настанка пожара на отвореном простору

Због високих температура и могућих суша у току летњих месеци председник општине и Комадант општинског штаба за ванредне ситуације општине Горњи Милановац Милисав Мирковић апелује на грађане да у циљу заштите од пожара поштују превентивне мере заштите од пожара и тако брину о безбедности људи, животиња, биљака и имовине.

Због повећане опасности од настанка пожара на отвореном простору и шумским комплексима у наредном периоду, потребно је појачати контролу спровођења и поштовања превентивних мера заштите од пожара.

На грађане се апелује да не пале траву и ниско растиње на отвореном простору, у урбаним срединама, у близини шума, на обрадивим површинама, као и да не пале ватру током боравка у природи на местима која за то нису предвиђена.

У складу са Законом о заштити од пожара забрањено је спаљивање остатака стрних усева, спаљивање смећа и биљних остатака на отвореном простору, као и ложење отворене ватре у шуми и на удаљености од 200 метара од руба шуме, изузев на одређеним и за то видно обележеним местима.

Подсећају се грађани да својим непромишљеним поступцима могу угрозити сопствену и безбедност других људи и имовине.

Претходни Отворена ликовна колонија „Мина Вукомановић Караџић“

Leave Your Comment

Пратите нас

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Вести и дешавања

Најновије вести које Вам стижу у поштанско сандуче

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I