Povodm Dana opstine odrazane mnogobrojne svecanosti

Povodom Dana opštine Gornji Milanovac 23.aprila, 198 godina od podizanja Drugog srpskog ustanka i 160 godina od osnivanja Gornjeg Milanovca sinoć je na Gradskom trgu odžano „Veče folklora“. Na sceni su naizmenično u pesmi i igri smenjivali članovi kulturno-umetničkih društava „Šumadija“, „Tipoplastika“, „Brđani“, „Vidovdan“ sa Rudnika, i „Crnućanka“. A na svojim instrumentima svoja sviračka umeća pokazali su članovi trubačkog orkesta osnovne škole „Ivo Andrić“ iz Pranjana, kao i Miloš Tomić nosilac titule prve frule Srbije.
U folklornom koloritu uigranih igrača i pevača, pored mnogobrojnih gornjomilanovčana ljubitelja i poštovalaca folklornog nasleđa rudničko-takovskog kraja, uživali su i gosti iz bratskih inostranih opština, zajedno sa svojim domaćinima predstavnicima rukovodstva opštine Gornji Milanovac.
Juče je odigran i humanitarni turnir srednjih škola u odbojci, fudbalu i rukometu. Na turniru od 9.00 do 14.30 časova u hali „Breza“, u sportskom nadmetanju učestvovale su i ženske i muške ekipe. Ukipno je prodato 1025 ulaznica, a prihod od prodatih ulaznica u iznosu od 51.250 dinara biće uplaćen za lečenje trinaestogodišnjeg sugrađanina Bojana Đokovića iz Teočina, koji se nalazi na lečenju u Beogradu.
Takođe, u organizaciji opštine Gornji Milanovac i Kulturnog centra, danas od 16:00 časova na Gradskom trgu, biće održan „Prolećni karneval“. U programu učestvuju hor kulturnog centra „Raspevani cvetići“ i članovi baletskog studija, mališani predškolske ustanove „Sunce“, plesni klub „Domingo“ i dve tinejdžerske rok grupe „Možeš me zvati kako hoćeš“ i “ The assassins“. A svečano otvaranje i dodela nagrada izložbe dečjih radova na temu „Gornji Milanovac 23.april 2115.“, biće održano u likovnoj galeriji u 18.00 časova. Učesnike izložbe učenike muzičke škole „Dr Vojislav Vučković“ iz Čačaka i izdvojenog odeljenja u Gornjem Milanovcu pozdraviće predsednik opštine Milisav Mirković.
Večeras od 21.00 sat na Gradskom trgu biće održan i koncert estradne umetnice Ane Bekute.

Previous Plakati i radijski spotovi za Dan opštine