Председник Ковачевић пожелео срећан почетак нове школске године

Председник општине Горњи Милановац  Дејан Ковачевић честитао је свим првацима са територије општине Горњи Милановац и њиховим родитељима полазак у школу. Ове школске године у први разред милановачких основних школа уписано је 377 ученика. Као поклон за полазак у школу Општина Горњи Милановац  је за све њих обезбедила ранчеве са едукативним садржајем. У ОШ „Десанка Максимовић“  ове поклоне најмлађим основцима уручио је председник општине:

Ја сам се данас овде лично уверио да је организација у ОШ „ Десанка Максимовић“  на највишем могућем нивоу. Такође сам се уверио да зграда потпуно треба да се реконструише. Ми смо израдили потребну документацију и очекујемо да ћемо у скорије време добити новац као што смо добили новац за наставак радова на Општој болници. То је око 800 000 000 динара које треба уложити у ову школу да би она изгледала како треба и да би сви ђаци и наставници имали комфор. Као што знате, председник Александар Вучић је најавио и повећање плата у просвети.

Очекујемо да се побољшањем и услова и материјаног положаја свих просветних радника побољша и квалитет наставе“, истакао је Ковачевић.

О самој организацији наставе како првог школског дана тако и предстојеће школске године у ОШ „Десанка Максимовић“ нешто више рекла нам је директорка Емина Ђурић:

Овај почетак школске године обележен је и обојен неким новим упутствима и смерницама која смо добили од Министарства просвете. Акценат ће прве седмице бити стављен на поштовање, неговање и унапређење позитивних људских вредности код ученика. Као и прошле и ове године ћемо имати школског полицајца у школи који ће бити пристуни у обе смене“.

Што се тиче кодекса облачења и поштовања правила о употреби мобилног телефона, у основној школи „Десанка Максимовић“ кажу да се већ дужи низ година поштују та правила. Ученици за време часова не употребљавају телефон. Одлажу их на одређено место и узимају их током одмора да могу да се јаве родитељима.

Previous Саопштење за јавност